Merkez Bankası kritik toplantıyı erteledi

Merkez Bankası (TCMB) ile bankalar arasında bugün yapılması beklenen toplantı, faiz kararı açıklamasından sonra yapılacak

Merkez Bankası (TCMB) ile bankalar arasında gerçekleştirilmesi planlanan toplantı, 23 Haziran Cuma gününe ertelendi. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, 19 Haziran Pazartesi günü Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla bir araya gelerek piyasanın yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara ilişkin beklentilerini dinlemesi planlanmıştı. Ancak Bloomberg HT'nin edindiği bilgilere göre, toplantı ertelenerek 23 Haziran Cuma gününe alındı.

Toplantının, bankaların Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dile getirdikleri sorunların teknik boyutlarıyla ilgili olarak gerçekleştirileceği belirtiliyor. Bu toplantı, Perşembe günü yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısından sonra gerçekleştirilecek.

Bankaların gündeminde regülasyonlar, TCMB'nin getirdiği dönüşüm hedefleri ve kredilerde faiz sınırlaması gibi konular yer alıyor.

Öte yandan, Bakan Mehmet Şimşek'in 16 Haziran Cuma günü Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile gerçekleştirdiği toplantılarda, ekonomik programın ayrıntıları ve gelecek politikalar üzerine önemli konular ele alınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri