Merkez Bankası kılıcı çekti

Merkez Bankası'nın bu sene yedincisini gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi uzman isimlerden dikkat çeken dolar tahmini geldi.

Merkez Bankası 7. Para Politikası Kurulu toplantısına saatler kala dolar tahminleri yatırımcıları düşündürüyor. Bu yıl yedincisini gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi faiz kararı merak konusu oldu. Dolar kuru için oldukça önemli olan toplantı öncesi uzman isimlerden dikkat çeken uyarılar geldi.

TÜFE SONRASI DOLAR HAREKETLENDİ 

TÜFE, Mayıs’ta %5’e yükselmesinin ardından Haziran’da %5,4 oldu. Piyasa beklentilerinin çok üzerinde gelen verideki artışta yaz sezonunun etkisi yüksekti. Seyahat, turizm ve konaklama payının yüksek olduğu sepette otomobil satışları da etkili oldu.

Piyasa beklentilerinden yüksek gelen enflasyon verisinin ardından dolar ve altın başta olmak üzere fiyatlarda hareketlilik oldu.

ABD Dolar Endeksi ilk olarak yükselmesinin ardından geriledi ve tekrar yükselişe geçti. Gün içi işlem aralığı 92,14-92,75 olurken fiyat günlük bazda son haftaların en iyi yükselişini gösterdi.

Ons fiyatı verinin ardından 1.798-1.817 dolar aralığında dalgalandı.

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Dolar kurundaki gidişat için kritik öneme sahip olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı, 14 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. Yeni haftada yurt içi piyasaların şekilleneceği Merkez Bankası faiz kararı saat 14.00 civarında duyurulacak.

UZMAN İSİMDEN DOLAR UYARISI

Oktay Teknik Analiz adlı youtube kanalında yapılan değerlendirmelerde uzman isim dikkat çeken şu yorumlarda bulundu, "Dolar\TL'de düşüş sinyali çok ağırlıklı bir şekilde görünüyor. Elbette oyalama süresi olabilir. Merkez Bankası bu toplantıda pas geçebilir ama sonuç itibariyle bir başlangıç oluşmuş. Yani bu sinyal geldiyse başka bir şeyden de desteklenebilir.

Öte yandan uzman isim Dolar\TL beklentisini 7.90 olarak değerlendirerek, "Benim beklentim 7.90. İçe doğru bir hamle olması yönünde."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri