Merkel'in Zaferi Alman Basınında

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dünkü seçim galibiyetini gazeteler, Merkel'in gülümseyen fotoğrafları eşliğinde manşetten verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dünkü seçim galibiyetini gazeteler, Merkel'in gülümseyen fotoğrafları eşliğinde manşetten verdi.

Yüksek tirajlı bulvar gazetesi Bild, Angela Merkel'in büyük zaferine yer verdiği haberinde, Merkel'in partisindeki liderliği pekiştirdiğini vurguladı.

Frankfurter Rundschau gazetesi, Angela Merkel'in 2009 yılına kadar Sosyal Demokrat Parti ve son dört yıldır da Hür Demokratlar'la koalisyon ortaklığı yaptığını belirterek, "Her ikisini de yıllarca toparlanamayacak, kendisine rakip olmayacak durumda bıraktı." yorumunu yaptı. Gazete, Merkel'in Hıristiyan Demokratları ile hükümet kurmaya razı olacak sol partinin ise iktidar alternatifi geliştirme sorumluluğunun hakkını verememiş olacağını yazdı.

Mannheimer Morgen ise Merkel'in 'parıldayan' zaferiyle ilgili "Başbakan Angela Merkel macera istemeyen vatandaşın kendisine duyduğu büyük güvenin tadını çıkarıyor. Merkel'in gelecekte de ülkeyi Euro krizinden güvenli bir şekilde yöneteceğine ve vatandaşa 'sağlam ellerdesiniz' duygusu vereceğine inanılıyor." diye yazdı.

Hannoversche Allgemeine gazetesi de sol blokun Merkel'e karşı gerçek bir alternatif olabileceğini belirtirken, "Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Sol Parti ile koalisyona gidilmeyeceği yönündeki açıklamasına şimdilik bağlı kalmak zorunda. Ancak siyasi partiler yıllar içinde bu olasılık konusunda biraz daha gevşeyecektir." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri