Merkel'in Partisinden Pkk’ya Silah Yardımı Sinyali

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, IŞİD’e karşı Peşmerge’yle birlikte PKK dahil diğer Kürt gruplarına da silah desteği verebileceklerini söyledi. Başbakan Angela Merkel’in en çok güvendiği...

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, IŞİD’e karşı Peşmerge’yle birlikte PKK dahil diğer Kürt gruplarına da silah desteği verebileceklerini söyledi. Başbakan Angela Merkel’in en çok güvendiği birkaç siyasetçiden birisi olan Kauder, “Türkiye’nin PKK ile problemlerinin farkındayım ama arkanıza yaslanıp IŞİD’in önemli sınır kasabalarını aldığını ve küresel barış için giderek daha tehlikeli hale geldiğini seyretmek çözüm olamaz.” şeklinde konuştu.

PKK da dahil olmak üzere Kürtlerin silahlı gruplarını destekleme fikrini dışlamadığını belirten Alman siyasetçi, “Tabii ki bu Türkiye’ye karşı hareket olmaz, bu ancak Türkiye ile birlikte yapılabilir.” ifadelerini kullandı.Gönderilecek silahların başka bölgelere kaydırılması tehlikesinin olduğunu kabul eden Kauder, bununla birlikte IŞİD tehdidinin daha önemli olduğunu vurguladı.

Kauder, "PKK'nın hâlâ Avrupa ülkeleri açısından terör örgütü statüsünde olduğu" sorusu üzerine Türkiye dahil bütün tarafların barış görüşmelerini sürdürmesi gerektiğini vurguladı. Kauder, "Bundan herkes kazançlı çıkacak. Şu anda en büyük tehlike, insanlık dışı uygulamalar yapan IŞİD." cevabını verdi.

Türkiye'nin Suriye'den gelen sığınmacılara kapılarını açmasını takdirle karşıladığını belirten Kauder şöyle devam etti: "Ancak Türkiye'nin sınırdan IŞİD militanlarının geçmesine karşı sıkı önlem almaması, ki gelen kimi bilgilere göre Türkiye tarafından giren IŞİD militanları Kobani'den kaçmak isteyenleri engelliyor. Bunların PKK mevzilerini bombalaması kabul edilemez. Bu konuda acilen NATO nezdinde ortağımızla konuşmalıyız. Şu anda her an NATO müdahalesini gerektirecek bir noktadayız. Suriye sınırında Alman silahları bulunuyor."

Başbakan Merkel ve Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), kısa süre önce yaptıkları açıklamada PKK’nın yasaklı bir terör örgütü olduğunu ifade edip yasağın kalkmasının söz konusu olmadığını vurgulamışlardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri