Merkel'in Ortağından Çifte Vatandaşlığa Destek

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile koalisyon müzakerelerine başlayan Hıristiyan Birlik Partileri'nde (CDU/CSU) çifte vatandaşlık konusunda reform sesleri yükseliyor.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile koalisyon müzakerelerine başlayan Hıristiyan Birlik Partileri'nde (CDU/CSU) çifte vatandaşlık konusunda reform sesleri yükseliyor.

Der Spiegel dergisine demeç veren Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Başkanı Horst Seehofer uygulanan opsiyon modeline ilişkin “18-23 yaş arası gençlere bu çileyi çektirmenin bir anlamı var mı diye kendi kendime soruyorum.” özeleştirisinde bulundu.

Bavyera Eyalet Başkanı Seehoferi, “Bu uygulama Almanya’daki uyumu geliştirmeye fayda sağlamıyor.” dedi.

PARTİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ DE SICAK BAKIYOR

Birlik Partileri'nin Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder,Hıristiyan Demokratil Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Hermann Gröhe ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) CDU Başkanı Armin Laschet de opsiyon modelinin kaldırılmasına sıcak bakıyor.

Bu tür bir değişikliği Başbakan Angela Merkel, Seehofer ile birlikte koalisyon müzakerelerinden önce SPD Başkanı Sigmar Gabriel’e sinyalini vermişti. Çifte vatandaşlığa karşı gelen CSU’lu İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich ise “Sadece çifte vatandaşlığın uyuma katkı sağlamasını düşünmek mantık hatası olur.” dedi.

Opsiyon modeli kapsamında ebeveyni Türk vatandaşı olan Almanya doğumlu Türk çocukları 23 yaşına kadar her iki vatandaşlıktan birini tercih etmek zorunda. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri