Merkel Son Mitingini Berlin'de Yaptı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yarınki genel seçim öncesindeki son mitingini başkent Berlin'de yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yarınki genel seçim öncesindeki son mitingini başkent Berlin'de yaptı. Mitingde Hür Demokrat Parti (FDP) ile mevcut koalisyona devam etmek istediklerini söyledi fakat seçimde kullanılacak iki oyun de partisi Hıristiyan Demokratik Birlik'e (CDU) verilmesini talep etti. CDU seçmeninin, ikinci oylarını FDP'ye vermemesi halinde bu partinin yüzde 5 barajını geçmesinin tehlikeye düşebileceği öne sürülüyordu.

Bu arada seçim öncesi yapılan son anketler de mevcut koalisyonun devame edebileceğini gösteriyor. Bild gazetesinin anketine göre CDU yarınki seçimlerde yüzde 39, ortağı FDP ise yüzde 6 oranında oy alacak. Bu oranların CDU-FDP hükümeti için yeterli olacağı tahmin ediliyor.

Ankete göre muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) yüzde 26, Yeşiller ise yüzde 9 oranında oy alacak. Partilerin, koalisyon için sıcak bakmadığı Sol Parti'nin de yüzde 9 oy alması öngörülüyor.

Euro karşıyı Almanya için Alternatif Partisi'nin de yüzde 5 barajını aşması bekleniyor. Fakat Angela Merkel, bu partiyle koalisyon kurmayacağını ilan etmişti. FDP'nin barajı aşamaması durumunda, CDU ile SPD arasında büyük koalisyon gündeme gelecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri