Merkel Seçim Öncesinde Ortadireğe Göz Kırptı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 22 Eylül seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada vergi artışına karşı çıktı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 22 Eylül seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada vergi artışına karşı çıktı. Passauer Neue Presse gazetesine konuşan Angela Merkel, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller'in iktidara gelmesi halinde vergileri artırmak istediklerini söyleyerek bunun yanlış ve Almanya için zararlı olacağını ifade etti.

Merkel, "Vergi artışı Almanyaya iyi gelmeyecektir. Vergilerin artması özellikle orta kesimi rahatsız eder. Oysa bunlar ekonomimizin belkemiğidir. Vergi artışı işsizliğe yol açabilir ve sonunda vergileri artırdığınız halde devletin vergi geliri daha düşük çıkabilir. Bu bakımdan Almanya'da istihdam durumunu olumsuz etkileyecek her adımdan uzak durmalıyız." dedi.

SPD'nin başbakan adayı Peer Steinbruck iktidara gelmeleri halinde bazı gruplar için vergileri artırabileceklerinin söylemişti. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ise önceki gün yaptığı basın açıklamasında vergi kaçakçılığının önüne geçebilmeleri halinde vergileri düşürebileceklerini dile getirmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri