Merkel İki Hafta İçinde Koalisyon Ortağını Belirlemek İstiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Federal Parlamento’nun ilk oturumuna iki hafta kala yeni yasama döneminde kiminle koalisyon kuracağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Federal Parlamento’nun ilk oturumuna iki hafta kala yeni yasama döneminde kiminle koalisyon kuracağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz cuma günü Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile koalisyon ön görüşmesini yapan Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri (CDU/CSU) yarın Yeşiller Partisi ile bir araya geliyor. SPD ve Yeşiller ile yapılan görüşmelerin ucunun açık olduğunu söyleyen Başbakan Merkel, Federal Meclis’in ilk oturumunu yapacağı 22 Eylül 2013 tarihine kadar koalisyon ortağını belirlemek istiyor. Koalisyon görüşmelerinde anlaşma yolunu seçeceklerini belirten Merkel, aynı zamanda koalisyona federal seçim sonuçlarının yansıyacağını vurguladı.

SPD ve Yeşiller’in beklediği gibi CDU/CSU’nun siyaset çizgisinde büyük bir değişim olmayacağını hatırlatan Merkel, bazı küçük değişikliklere açık kapı bıraktı. Vergi artışının olmayacağını açık ve net şekilde yenileyen Merkel, “Buna karşılık ekonomik kalkınma desteklenmeli. Çalışma piyasasında istihdam artırılmaya devam edilmeli. Vergi gelirleriyle yeni projeler hayata geçirilmeli." dedi.

Son zamanlarda eyaletlerin ve yerel yönetimlerin daha fazla mali yardım taleplerine değinen Merkel, koalisyon görüşmelerinde federalin beklentilerinin de dikkate alınacağını kaydetti.

Koalisyon görüşmelerinde yer alan CDU/CSU Grup Başkanı Volker Kauder, “Daha karar vermedik. Annelerin emeklilik gelirlerinin artırılması ve vergi artışının olmaması bizim olmazsa olmazlarımızdan." açıklamasını yaptı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri