Merkel, Araştırmacı Gençleri Ödüllendirdi

Almanya’da geleneksel olarak 48’incisi düzenlenen ‘Gençlik Araştırıyor’ finalistleri Başbakan Angela Merkel tarafından kabul edildi.

Almanya’da geleneksel olarak 48’incisi düzenlenen ‘Gençlik Araştırıyor’ finalistleri Başbakan Angela Merkel tarafından kabul edildi. İlginç ve yapıcı fikirleriyle ülke genelinde finale kalan gençlerden biri olan 19 yaşındaki Korbinian Urban 3 bin Euro’yla ödüllendirildi. Urban’ın deney sergilediği anda Başbakan Merkel ile gençler arasında esprili diyaloglar geçti.

Başbakanlıkta gerçekleşen programda enç araştırmacılara hitaben konuşan Merkel, “Bu yıl da genç araştırmacıların zihinleri yeni fikirlerle meşgul olmayı başardı. Yaptıkları buluşlar ve deneylerle ödül alan gençleri yürekten kutluyorum. Ayrıca genç yetenekleri destekleyen herkese de teşekkür ediyorum.” dedi. Federal Eğitim Bakanı Johanna Wanka’nın da hazır bulunduğu ödül töreninde Bavyeralı 19 yaşındaki Korbinian Urban 'en orijinal fikir' ödülünü aldı.

Korbinian Urban, Merkel’in huzurunda projesini tanıttı ve deneyini yerinde gerçekleştirdi. Urban, modern teknoloji yardımıyla, yere hızlı düşen bir cismin aşağıdaki cam parçasına veya suyun yüzüne çarptığı esnadaki ayrıntıyı bir fotoğraf makinası yardımıyla yakaladı. Bu yöntemle Urban, su damlalarından ve parçalanmış cam parçalarından etkileyici tablolar ortaya çıkardı. Temmuz ayında liseden mezun olan Korbinian Urban, Ekim’de Münih Teknik Üniversitesi fizik bölümünü okumaya hazırlanıyor.

Almanya’nın farklı yerlerinden gelen 65 araştırmacı genç ayrıca Berlin Doğa Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra hükümet yetkilileriyle bir araya gelme imkanı buldu.

Başbakanı her yıl görmenin gençler için heyecan verici olduğunu kaydeden Jugend Forscht (Gençlik Araştırıyor) Yönetim Kurulu Üyesi Sven Baszio, “Bu davet, özel yeteneklere değer verildiğini gösteriyor.” ifadelerini kullandı. 1971 yılında eski Başbakan Willy Brandt tarafından ödüllendirilen Jugend Forscht girişimi, 1981 yılından bu yana başarılı gençleri her yıl başbakanlıkta ağırlıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri