Merhum Sakaoğlu anıldı

KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, babası merhum Mehmet Sakaoğlu vefatının 36. yılında sevenleri tarafından rahmetle anıldı
Gazeteci Yazar İhsan Kayseri ve Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu birlikte yazdıkları “Konyalı Hattat Hafız Mehmet Sakaoğlu” kitabını imzaladı. İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan imza programının ardından, Hattat Hafız Mehmet Sakaoğlu’nun hayatı ve hatıraları anlatıldı.
Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, babası merhum Mehmet Sakaoğlu’nun vefatının üzerinden 36. geçtiğini belirterek “Sevgili gazeteci, dostum İhsan Kayseri, babamla ilgili olarak benimle 4 gün süren tam sayfa bir söyleşi yapmıştı. Bu söyleşinin gazete sayfalarında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Ben babamla ilgili çeşitli dönemlerde yazdığım yazıları ve babamın fotoğraflarını da ekleyerek kitabı oluşturduk. Bugün babam için bir şey yapabilmiş olmanın mutluluğu ve huzuru içindeyim” dedi.
Gazeteci yazar İhsan Kayseri de Konya’nın sahip olduğu değerlerin ortaya çıkarılması, tanıtılması için herkesin bir şeyler yapması gerektiğine işaret etti. Daha sonra Hacı Mehmet Özgüzar ve Mehmet Köseoğlu birer konuşma yaparak, merhum Sakaoğlu ile olan anılarını paylaştılar. Ardından Yazar-Şair İsmail Desteli, Merhum Sakaoğlu için yazdığı akrostiş şiiri okudu. Halit Güler’in hatıralarından sonra Atiye Nazlı, Öksüz Ozan’ın Sakaoğlu’na yazdığı şiiri seslendirdi.
Doç. Dr. Hasan Özönder hat sanatının önemini anlatan konuşmasında Picasso’dan örnekler verdi. Özönder şöyle konuştu: “Ünlü ressam bir gün kent meydanından geçerken gördüğü tablolardan etkilenip, aracından inerek incelemeye gider ve sergideki görevlilere ‘Bu resimleri kim yaptı?’ diye sorar. Sergi Cezayirli Arap asıllı bir sanatkârındır. ‘Efendim, bunlar resim değil, hat sanatır. Yani Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerin bir sanat şekliyle yazılmış halidir’ der. Picasso çok etkilenir ve ‘Benim resimde gelmek istediğim yere siz yazıyla gelmişsiniz’ der. İşte hat sanatı böyle bir şeydir. Merhum Mehmet Sakaoğlu’nun da çok güzel eserleri var.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri