Merhum Ali Güneri dualarla anıldı

Milli Görüş harekatının öncülerinden, rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dava arkadaşlarından, gazetemizin kurucusu Ali Güneri, vefatının 3. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Merhaba Gazetesi’nin kuruluşunda büyük görev üstlenen, Erbakan Hocanın dava arkadaşlarından, eski Devlet Bakanı Teoman Rıza Güneri’nin babası Ali Güneri, Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı'nın düzenlediği programla, vefatının 3. yılında Musalla Mezarlığı’ndaki mezarının başında anıldı.

Anma programına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, MİLKO Temsilcileri, merhum Ali Güneri'nin evladı Mustafa Güneri katıldı. Merhum için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Güneri'nin mezarı başında Filistinliler için de dualar edildi.

ALİ GÜNERİ BİZE ÇOK GÜZEL BİR DAVAYI EMANET BIRAKTI

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, merhum Ali Güneri'ye rahmet dileyerek, bir konuşma yaptı. Güneri'nin Erbakan Hoca'nın yakın dava arkadaşlarından biri olduğunu hatırlatan Başkan Saydam, “Allah, Erbakan Hocamızdan, Ali Güneri amcamızdan razı olsun. Bize çok güzel bir davayı miras bıraktılar. Bizler de onlardan aldığımız bu emaneti en iyi şekilde saklayacağız, davamız için daha çok çalışacağız” dedi. Saydam, ayrıca “Merhum büyüğümüz Ali Güneri, ömrünün son nefesine kadar bu dava için mücadele etmiş bir şahsiyetti. Biz, inancı ve davası uğruna verdiği mücadeleye şahidiz. Allah, Ali Güneri amcamızı, Peygamber efendimize, Erbakan Hocamıza komşu eylesin” şeklinde konuştu.

YAŞAMI BOYUNCA BABAM HEP CİHAT ETTİ

Merhum Ali Güneri'nin oğlu Mustafa Güneri ise şunları kaydetti: “Allah’a şükürler olsun ki bu dünyaya Ali Güneri’nin oğlu olarak geldim. Babam, yaşadığı süreç içinde her şeyden önde davasını tuttu. Yaşamı boyunca hep cihat etti. Babam rahmetli Erbakan hoca ile tanışmadan önce siyasetle ilgilenmezdi. 1969 yılında Erbakan Hocamla babam bir yola çıktı. İnsanların ihtiyacını gidermenin önemini bilirdi. Hiçbir zaman bir iş için kimseyi aramadı. Siyasi gücünü hiçbir zaman kullanmadı. Başını yastığa koyduğu zaman hep şükür ederdi. Babam, çok cömert ve misafirperver bir insandı. İftarlarımız, sahurlarımız misafirsiz geçmezdi. Babam Konya’nın her ilçesinde seçim çalışması yürüttü. Davasından hiç sapmadan davaya hizmet etti Allah kendisine rahmet etsin.”

ALİ GÜNERİ KİMDİR?

Merhum Ali Güneri, 1936’da Konya’da doğdu. İlkokulu, ortaokulu –Ticaret Lisesinin orta kısmı olarak Konya’da okudu. Ortaokulu bitirdikten sonra tahsile üç yıl ara verdi. Kur’an kursuna ve Arapça okumaya başladı. Üç seneden sonra liseyi okumak için İstanbul’a gitti. talyan Koleji’nde okudu. Yüksek tahsil yapmadı. Okuldan sonra Konya’ya dönerek ticaretle uğraştı. Babadan ve dededen kalma, tahin, helva ve şekerli mamuller ticareti ile uğraştı. Erbakan Hoca ile tanıştıktan sonra Hoca ile birlikte aynı davaya hizmet etti. Merhum Güneri, ömrünün sonuna kadar Milli Görüş davası için mücadele etti. Güneri, 1 Ocak 2021 senesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Merhaba Gazetesi olarak bizler de merhum Ali Güneri'ye bir kez daha Allah'tan rahmet diler, ailesine ve dava arkadaşlarına Allah'tan sabır niyaz ederiz.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri