Merhabanın haberi ses getirdi

İlk defa gazeteniz Merhabanın geniş bir şekilde açıkladı açıkladığı FİFAnın Konyaspora verdiği transfer cezasının 2 sene değil, 2 dönem olduğuna dair haber Konyada ve kamuoyunda büyük yankı uyandı

İlk defa gazeteniz Merhaba’nın geniş bir şekilde açıkladı açıkladığı FİFA’nın Konyaspor’a verdiği transfer cezasının 2 sene değil, 2 dönem olduğuna dair haber Konya’da ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Haberin yayınlanmasından sonra ulusal medya’nın ilgi odağı haline gelen Konyaspor’da  Başkan Bahattin Karapınar sessizliğini bozdu ve konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

KARAPINAR’DAN POPULİST YAKLAŞIM

Miloşla ilgili verilen ceza konusunda bilgisi olmasına rağmen, net bir açıklama yapmaktan kaçınan Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, FIFA'nın transfer yasağı ile gönderdiği yazıda 2 dönemden bahsedildiğine dikkati çekerek, “Cezanın 2 transfer dönemini mi yoksa 2 yılı mı kapsadığıyla ilgili henüz net bir şey yok. Biz, FIFA'ya 2 dönemden ne kastedildiğinin açıklanması için resmi başvuruyu yaptık. FIFA'nın cevabını bekliyoruz” dedi.

OĞUZ: FIFA CEZALARI DÖNEMSEL VERİR

Eski Konyaspor yöneticilerinden Memduh Oğuz, FIFA'nın, Konyaspor'a, Sırp futbolcu Milos Mihajlov'a geçmişe dönük alacaklarını ödemediği gerekçesiyle getirdiği transfer yasağının 2 yılı değil, 2 transfer dönemini kapsadığını yineledi. Konyaspor eski yöneticisi ve bir dönem Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyeliği yapan avukat Memduh Oğuz, yaptığı açıklamada, FIFA'nın Konyaspor'a 2 yıl transfer yasağı getirdiği yönündeki haberler üzerine konuyu araştırdığını söyledi. FIFA'nın cezaları dönemsel verdiğinden yola çıkarak araştırmayı sürdürdüğünü ifade eden Oğuz, ''FIFA, cezaları sene olarak değil, dönemsel olarak verir. Buradan yola çıkarak araştırma yaptık ve cezanın 2 yılı değil, 2011-2012 sezonundaki 2 transfer dönemini kapsadığını tespit ettik. Federasyon'dan başlayan ve Konyaspor'a uzanan bir hata söz konusu'' dedi. Oğuz, FIFA'nın dönemsel olarak ceza verdiğinin sadece spor hukuku ile ilgilenenler tarafından bilinebileceğini, bu nedenle kulüp tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalarda farklı bir neden aramamak gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bu araştırmayı yaparken kulüple birlikte hareket ettik. Konu üzerinde çok fazla polemik yapmaya gerek yok. Üstelik ben cezanın futbolcu Milos Mihajlov'un alacaklarının ödenmesi halinde kaldırılacağını umut ediyorum. FIFA ve CAS futbolu köstekleyen değil, destekleyen kurumlar. Herhangi bir kulübün futbol dışı kalmasına müsaade etmezler. Eğer futbolcunun alacakları ödenmezse cezada kalkmayabilir. Bu nedenle mutlaka ceza ödenmeli.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri