‘Merhaba yerel gazetecilikte marka’

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Gönüllü, yerel basının önemine dikkat çekerek, Merhaba Gazetesi’nin bu anlamda gazetecilikte bir marka olduğunu dile getirdi

Zonguldak Ereğli’de yayın yapan Haber Hayat Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Gönüllü ve Yayın Koordinatörü Ülkü Gönüllü Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. İbrahim Büyükeken de hazır bulundu. Konya basının Anadolu’da farklı bir yere sahip olduğunu ve takdire şayan işlerin altına imza attığını dile getiren Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Doğan Gönüllü, “Yerel basın yayın yaptığı şehrin sesidir. Oradaki yerel yöneticilerin gözü kulağıdır. Son yıllarda yerel basın yaşanan ekonomik zorluklardan dolayı büyük bir çıkmaza girdi. Anadolu’nun bir şehrinde gazeteler küçülmeye ve birleşmeye gitti. Konya’da da gazetelerin birleşme girişimleri olduğunu duyduk. Umarım bu tür birleşmeler gazetelerin ekonomik yapısına ve kurumların editoryal özgürlüğüne zarar vermeden gerçekleşir” dedi.

MERHABA GAZETESİ ÖNEMLİ İŞLER YAPIYOR

Konya basınında Merhaba Gazetesi’nin önemli bir fonksiyona sahip olduğunun altını çizen Gönüllü, “Merhaba Gazetesi’ni uzun yıllardır takip ediyorum. Gazetenin yazı işleri müdürü İbrahim Büyükeken ile birlikte Almanya seyahati gerçekleştirdik. Birlikte Alman basın kuruluşlarını ziyaret ettik. O günden sonra gazetenin çalışmalarını daha yakından takip etme imkanım oldu. Merhaba Gazetesi’nin Anadolu basınında bir marka olduğunu söyleyebilirim. Kurumsal binası, yayıncılık anlayışı, çıkardıkları dergiler ve internet sitesindeki ziyaretçi sayısı Merhaba Gazetesi’nin gerçekten gazetecilik mesleğini hakkıyla yaptığını gösteriyor. Gazetenin yazı işleri müdürü doktorasını yapmış bir isim. Yerel basında doktorasını tamamlayan gazetecilerin olması çok önemli. Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ve tüm Merhaba ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ÖZGÜR GAZETECİLİK TOPLUMLARIN NEFES BORUSUDUR

Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. İbrahim Büyükeken de ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, şunları söyledi: “Doğan Gönüllü bey ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Almanya ziyaretinde çok önemli mesleki paylaşımlarımız oldu. Kendisi Ereğli’de yerel gazeteciliğin yaşatılması adına çok önemli çalışmalar yapıyor. Biz de Merhaba Gazetesi olarak yerel gazetecilik adına elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya çalışıyoruz. Yerel basın her geçen küçülüyor ve kan kaybediyor. Merhaba Gazetesi olarak olumsuzlukları bahane etmek yerine kaliteli iş üretmenin derdindeyiz. İnternet sitemiz bölgenin en çok ziyaret edilen internet sitesi. Merhaba Şehir dergimiz bu alanda bir marka haline geldi. Haberlerimiz sadece şehir gündeminde değil ülkemizde de ses getiriyor. Tek derdimiz kimseye bağımlı kalmadan gazetecilik yapmak. İlkeli duruşumuzdan dolayı için bedel ödediğimiz zamanlar oldu. Objektif ve özgür gazetecilik bir toplumun nefes borusudur. Biz toplumun nefes alması için gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.” Ziyaretin sonunda Dr. İbrahim Büyüken, Doğan Gönüllü’ye “Halkla İlişkilerde Medya ile İlişkiler ve Basın Bültenleri” isimli kitabını imzalayarak hediye etti. Büyükeken, ayrı Merhaba Şehir dergisinin sayılarından ve gazeteyi de takdim etti. Gönüllü de Büyükeken’e Haber Hayat Gazetesi’nin sayılarını hediye etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri