Mercedes, ‘ucuz İşçi’ Uygulamasından Vazgeçiyor

Dünyaca ünlü Alman otomobil üreticisi Daimler AG, ‘ucuz işçi çalıştırma metodu’ gözü ile bakılan Werkvertrag uygulamasına son veriyor.

Dünyaca ünlü Alman otomobil üreticisi Daimler AG, ‘ucuz işçi çalıştırma metodu’ gözü ile bakılan Werkvertrag uygulamasına son veriyor.

Daimler AG tarafından yapılan açıklamaya göre, Werkvertrag (işyeri sözleşmesi) ile istihdam edilen bin 400 kişi bundan sonra kiralık işçi olarak çalışacak.

Alınan karardan özellikle Sindelfingen’de Ar-Ge ve bilişim teknolojisi bölümünde çalışan işçiler faydalanacak. Söz konusu işçilerin 600’ü yeni iş sözleşmelerini imzalarken, geri kalan 800 kişinin de önümüzdeki günlerde imzalaması bekleniyor.

İşçi Temsilcileri Kurulu ise alınan karardan dolayı memnun olduklarını, ancak sayının yeterli olmadığını açıkladı. İşçi Temsilcileri Kurulu Başkanı Erich Klemm, “Çalışanların Werkvertrag yerine kiralık işçi olarak istihdam edilmesi daha olumlu. Çünkü Werkvertrag ile çalışan işçilerin sözleşme hakkı bulunmuyor. Sadece kiralık işçiler 24 ay sonra sözleşmeli olarak istihdam edilmek zorunda. Alınan kararı olumlu, ancak yeterli bulmuyoruz.” dedi.

Werkvertrag uygulamasında bir firma başka bir firmadan hizmet satın alıyor ve hizmet satın alınan firmalar da personel kiralama ajanslarından çok daha düşük ücretlere sağladığı personelle hizmet veriyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri