Mercedes fabrikasında çalışan Konyalı gurbetçiler cinayete kurban gitti

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaletinin Sindelfingen şehrinde bulunan Mercedes Fabrikasında gurbetçiler arasında çıkan tartışmada Konyalı gurbetçiler Özcan Karagözlü ve Ayhan Balki hayatını kaybetti

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaletinin Sindelfingen şehrinde Türk gurbetçiler arasında çıkan tartışmada kan aktı. Mercedes Fabrikasında çıkan tartışmada, 2 kişi öldü, 3 kişi hafif yaralandı. 2 kişinin hayatını kaybettiği hayatını kaybede Özkan Karagözlü ve Ayhan Balki’nin Konyalı olduğu ortaya çıktı. Konya Ereğli nüfusuna kayıtıl Özcan Karagözlü ve Beyşehir nüfusuna kayıtlı Ayhan Balki’nin ölümü Almanya’da yaşayan Türk toplumunda derin üzüntüye neden oldu. Alman medyası Türkiye'deki seçimler yüzünden tartışmanın başladığını öne sürdü.

Özkan Karagözlü

MERCEDES FABRİKASINDA KATLİAM YAŞANDI!

Sabah saatlerinde yaşanan tartışmada silahını çeken 53 yaşındaki Murat D. İsimli şahıs, 44 yaşındaki Özkan Karagözlü ile yine 44 yaşındaki iki çocuk babası Ayhan Balki isimli Konyalı gurbetçileri silahla vurarak öldürdü. Olayda 3 kişinin de hafif yaralandığı belirlendi. Ölen gurbetçinin birinin olay yerinde, diğerinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

CİNAYETİN NEDENİ SİYASİ TARTIŞMA İDDİASI!

Olayın ardından tetiği çeken Murat D. yakalanıp göz altına alındı. Rizeli olduğu öğrenilen Murat D.'nin sosyal medya üzerinden Türkiye ve yöneticileri hakkında sürekli provokatif paylaşımlar yaptığı belirlendi.

Ayhan Balki

Hayatını kaybeden, Konyalı Özkan Karagözlü ve Ayhan Balki ile tetiği çeken Rize'li Murat D.'nin Mercedes firmasının kadrolu işçisi olmadığı, işçi kiralayan bir firma üzerinden Mercedes Fabrikasında çalıştığı belirlendi. Polis, olay ile ilgili araştırma ve soruşturmasını sürdürüyor. Alman basını ise Mercedes Fabrikasında yaşanan cinayete geniş ayırdı. Kanlı tartışmanın nedenin ise siyasi tartışmalar olduğu iddia edildi. Alman polisi bu konu ile ilgili açıklama yapmadı.

CİNAYET ALMAN MEDYASINDA GENİŞ YER BULDU

Olaydan sonra işçiler Gottliebs- Daimlerstr. 5 numaradaki fabrika önünde, polisin işini bitirmesini bekledi. Mercedes'teki bu çifte cinayet Alman medyasında manşetlerde yer aldı Öte yandan olayın asıl nedeninin siyasi olmadığı; iş anlaşmasının uzatılıp uzatılmaması ile başladığı, tarafların birbirine daha sonra siyasi görüşleri yüzünden de kızmaya başladığı aktarıldı. Alman basını, Türkiye'deki seçimler yüzünden tartışmanın başladığını öne sürüyor. Türk işçiler, Mercedes'le lojistik anlaşması bulunan firmanın sahipleri ile katil zanlısı çalışanın anlaşamadığını, daha önce de aralarında bu yüzden husumet olduğunu belirtti

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri