Mercedes Amg Petronas Tarihi Suzuka Pistinde

Mercedes AMG Petronas, Asya kıtasındaki üç yarışlık serinin ikincisine Japonya’da çıkıyor. Hamilton ve Rosberg, bir çok efsane pilotun da zafer elde ettiği Japonya’da kazanarak, rakipleriyle aralarındaki farkı açmak istiyor.Mercedes AMG...

Mercedes AMG Petronas, Asya kıtasındaki üç yarışlık serinin ikincisine Japonya’da çıkıyor. Hamilton ve Rosberg, bir çok efsane pilotun da zafer elde ettiği Japonya’da kazanarak, rakipleriyle aralarındaki farkı açmak istiyor.

Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, Formula 1 takviminin 15’inci yarışı olan Japonya’nın Suzuka pistine çıkıyor. Mercedes AMG Petronas, Singapor’da Lewis Hamilton’ın zaferi sonrası Asya kıtasının ikinci yarışında da duble istiyor. Antrenman turlarında en hızlı zamanlara imza atan Hamilton ve Rosberg, sıralama turlarında da ilk iki sırayı almayı hedefliyor. Takımlar sıralamasında ilk sırada bulunan Mercedes AMG Petronas, pilotlar sıralamasını da domine ediyor.

5.807 km uzunluğundaki pistte, pilotlar damalı bayrağı ilk sırada görmek için 53 tur atacak. Yarışın toplam uzunluğu ise 307.471 km olarak dikkat çekiyor. 2009 yılında podyuma çıkmayı başaran Lewis Hamilton, bu yıl ise yarışı ilk sırada tamamlamak istiyor.

Başa baş olan pilotlar sıralamasında Lewis Hamilton, 241 puanla ilk sırada yer alırken, Nico Rosberg ise 238 puanla ikinci sırada bulunuyor. Takımlar sıralamasında da Mercedes AMG Petronas 479 puanla, en yakın rakibinin 174 puan önünde birinci durumda. Pilotlar sıralamasının ilk basamağında yer alan Lewis Hamilton ise "Singapur diğer yarışların aksine benim açımdan oldukça rahat geçti. Son bölümde Vettel ile farkı açıktan sonra çok zorlanmadım. Araç gerçekten kusursuzdu ve sınırları zorlamak zor olmadı. Elbette Rosberg’in yarış dışı kalması takımımız açısından kötü oldu. Klasmanda ilk sıraya yükseldim, umarım sezonun son yarışını da kazanarak şampiyonluğa ulaşırım. Suzuka’ya gelecek olursak, çok önemli bir pist. Aytron Senna ve Alain Prost gibi isimlerin savaşına sahne olmuş. 2009 yılında podyuma çıkmayı başarmıştım, şimdi ise podyumun ilk sırasını istiyorum." dedi.

Asya kıtasındaki ikinci yarış öncesi konuşan Nico Rosberg ise yaptığı açıklamada, "Singapur’daki yarışta bu sezonki en zor anlarımı yaşadım. Yarış dışı kalarak önemli puanlar kaybettim ama takımımız elinden gelenin fazlasıyla çalışıyor ve Japonya’da her zamankinden daha hazır olacağımı biliyorum. Motor sporları için çok önemli bir pistte yarışacağız. Pistin tarihi çok önemli yarışları barındırıyor. Elbette Japon taraftarlar da her zamanki gibi yarışa fazlasıyla renk katıyor. Takım olarak burada yer almaktan büyük keyif duyuyoruz. Aracımın şu anki durumunu göz önüne alırsak, podyum için çok yüksek şansımız bulunuyor." şeklinde konuştu.

5 Ekim Pazar günü TSİ 09.00’da başlayacak Suzuka Grand Prix’inin sıralama turları ise yarın TSİ 08.00’da gerçekleşecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri