Meramlı sporcular Konyanın gururu oldu

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, derecesi bulunan Meram Belediyespor tekvando ve halter branşlarındaki başarılı sporcularla basının karşısına çıktı

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, derecesi bulunan Meram Belediyespor tekvando ve halter branşlarındaki başarılı sporcularla basının karşısına çıktı. Kalaycı, Belediye binasında düzenlenen toplantıda, 1996 yılında kurulan Meram Belediyespor Kulübü’nün birçok başarıya imza attığını söyledi. Göreve geldiği günden itibaren spor alanında pek çok yatırıma imza attıklarını belirten Kalaycı, halen Atatürk Spor Sitesi içerisindeki salonlarda çalışmalarını yürüten başarılı sporculara nezih çalışma ortamı temin etmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

Toplantıya katılan Meram Belediyespor sporcusu Nazmiye Muslu’nun engelli halter branşında 2010 yılı Dünya Şampiyonası’nda 106 kilogramda dünya şampiyonluğu ve dünya rekortmenliğini elde ettiğini anımsatan Kalaycı, şunları kaydetti:  “Türkiye’de yapılmış olan birçok müsabakada, birçok birincilik almış arkadaşlarımız var. Fakat dünya genelinde ülkemizi temsil eden, bayrağımızı göndere çektiren, Milli Marşımızı birçok ülkenin sporcularının arasında, yabancı bir ülkede okunmasını sağlayan sporcularımızı tebrik ediyorum. Dünya Şampiyonası’nda engelli halterde Nazmiye Muslu ve Yasemin Ceylan arkadaşımız başarılar elde ettiler. Kendilerine ve ailelerine teşekkür ediyoruz.”

Kalaycı son olarak spora yapılan yatırımlarının karşılıksız kalmadığını ve istiklal marşını okutup bayrağı göndere çekmenin maddi anlamda karşılığı bulunmadığını belirterek, “Bunun son örneğini geçtiğimiz günlerde yaşadık. Gürcistan’da yapılan Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda kulübümüz sporcusu Maide Nur Uysal 56 kiloda tüm rakiplerini yenip şampiyon oldu. Maide spora daha 1 yıl önce başladı. Antrenörlerimizin de desteği ile kısa sürede Avrupa Şampiyonu oldu. Biz de Gürcistan’daydık ve Maide’nin istiklal marşımızı okutmasıyla büyük gurur yaşadık” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri