Meramlı genç izciler yemin edip, fular taktı

Meram Belediyespor İzcilik Kulübü’nde eğitimlerini tamamlayan 68 genç düzenlenen yemin töreniyle izci oldular.

Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen yemin töreni, genç izcilerin gösterileri ve söyledikleri marşlarla renkli görüntülere sahne oldu. Meram Belediyespor İzcilik Kulübünde eğitimlerini tamamlayan 36’sı kız, 32’si erkek toplam 68 genç için yemin töreni düzenlendi. Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen yemin törenine İzcilik Konya İl Temsilcisi Mahmut Keten, Meram Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sinan Kabak, izciler ve aileleri katıldı.

İZCİLİK İYİ İNSAN YETİŞTİREN 117 YILLIK BİR GENÇLİK TEŞKİLATIDIR

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende genç izciler, aldıkları eğitimlerden örnekler verdi, izci marşları söyledi. İzcilik Konya İl Temsilcisi Mahmut Keten törende yaptığı konuşmaya, kendilerine verdiği değer ve destekten dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ederek başladı. Başkan Kavuş’un da gençliğinde izcilik yapan bir isim olduğunu hatırlatan Keten, bunun bir yansıması olarak Başkan Kavuş’un Meram izciliğinin önünü açtığını belirtti. İzciliğin iyi birer insan yetiştirmek için kurulmuş 117 yıllık bir gençlik teşkilatı olduğuna vurgu yapan Keten, “İzcilik, okul dışında yaparak ve yaşayarak hayatı öğrenmektir. Bedenen sağlam ve ahlaken dürüst bireyler yetiştirmeyi amaçlar” diye konuştu.

Başkan Mustafa Kavuş’un selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Meram Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sinan Kabak da, “Meram gençlerinin doğaya, canlılara ve insanlara karşı sorumluluklarını yerine getiren, dürüst, cesur ve yardımsever bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla Başkan Mustafa Kavuş’un direktifleriyle kurulan Meram Belediyespor İzcilik Kulübü’nün kazandırdığı deneyim, öğrettiği her bilgi ve geliştirdiği her beceri ile gençlere yol ve yön gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Sinan Kabak’ın konuşmasının ardından yemin törenine geçildi. Eğitim dönemini başarılı bir şekilde tamamlayan 68 genç tek tek yemin ederek ‘izci fuları’ taktılar.

Törende ayrıca ‘Yaşam Boyu Liderimiz’ ödülü verilen Konya’nın izci liderlerinden 72 yaşındaki Sabahat Cici, çiçeği burnunda izcilere izciliği anlattı ve tavsiyelerde bulundu.

Tören yeni izcilerin gösterileri ve marşlarıyla son buldu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri