Meram'ı ranta kurban ettiler!

Meram'ın doğallığını, Meramlılar'ın da ilçeye dair umudunu kaybettiğini söyleyen Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, “İlçede belediyecilik dışında ne yazık ki her şey yapılmış” dedi

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Meram Belediye Meclis Üyeleri; Mustafa Karagül, Mehmet Arı, Mehmet Koçak ve Fatih Oruç, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçim çalışması kapsamında Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, başkan adayı Saydam ve meclis üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam ise “ Meram özünü, Meramlılar da umudunu kaybetti. Güzelim ilçe, iş bilmezlik ve rant kaygısı ile beton yığını haline getirildi. İlçede belediyecilik hizmeti dışında her şey yapıldı” dedi.

VATANDAŞ AK PARTİ ANLAYIŞINDAN BIKTI

Sahada aktif bir şekilde çalıştıklarını ve bu kapsamda vatandaştan değişim sinyali aldıklarını belirten Saydam, vatandaşın alternatif aradığını kaydetti. Milli Görüş belediyeciliklerinin geçmişte büyük başarılara imza attığını hatırlatan Saydam, “Dün yaptıklarımız, yarın yapacaklarımızın teminatıdır” dedi. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntının, iktidarın söylemleri ile yaptıklarının tezatlık barındırmasının, verilen sözlerin yerine getirilmemesinin vatandaşı da bıktırdığını aktaran Saydam, şunları kaydetti: “Meram, dillere destan bir ilçeydi. Akan suyu ve yeşilliği ile herkesi kendine hayran bırakan Meram'ın eski özelliklerinden hiç biri kalmamış. Meram, sadece rant kaygısının çok daha fazla yaşandığı bir ilçe olmuş. Kentsel dönüşüm çalışması yapılmış, vatandaşın rızası alınmamış. İlçede hak yenilmiş. İnsanların rant kaygısı ile birlikte yılların anıları da gitmiş. Meramlılar'ın çocukluğunu yaşadığı mahalleler, evler gitmiş yerine ruhsuz binalar gelmiş. İlçede belediyecilik hizmetinden başka olumsuz ne varsa, her şey yapılmış. Muhacir Pazarı çalışması aylardır yerinde sayıklıyor. Meram'da esnaflar, mağdur ediliyor. Oysa bir pazar yapılırken sadece bir günlük düşünmemek gerekir. Geriye kalan 6 gün için de planlamalar yapılmalıdır. Muhacir Pazarı'nda çalışma yapacaklar diye esnafı, eski stadın oraya gönderdiler. Bu esnaflarımızın sıkıntıları bitmek bilmiyor. Daha hangi birini sayayım? Yine Meram sınırları içindeki mahalleler de bile hizmet götürme ayrımı var. Meram'ın gözde olan mahallelerine yatırımlar yapılırken, ne yazıkki Meram'ın bazı kesimlerine hizmetin 'h'si gitmemiş. Böyle belediyecilik olmaz. Vatandaş, usanmış. Kararını belli etmekte tereddüt yaşayan kesimler de var. Bizim geçmişte yaptığımı ne hayırlı hizmetler varsa, mevcut iktidar yıktı. Yıkarak, kırarak hizmet edilmez. Gerçek belediyeciliği Milli Görüşçüler yapmıştır.”

TEK SORUN AK PARTİ'NİN ZİHNİYETİNDE!

Meram'ın Konya'nın en sorunlu merkez ilçesi olduğunu da dile getiren Saydam, “Bakın, ben diyorum ki sorun belediye başkanlarında veya belediye başkan adaylarında değil. Sorun, AK Parti zihniyetinde. İsimler gelip geçici. Değişmesi gereken AK Parti anlayışıdır. Konyalılar, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Tahir Akyürek beye çok kızgın. Oysa Tahir bey bu kadar kötü bir insan değil. Sadece Tahir beyin siyasi tercihi yanlış” şeklinde konuştu. “Geçici çözümler ile ülkenin feraha kavuşturulması da mümkün değildir” diyen Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sebze, meyve fiyatları yükseldi. Tanzim satış çadırı açtılar. Biz diyoruz ki sıkıntı üretimde. Daha çok üretmemiz gerekir. Belediyenin işi sebze, meyve satmak değildir. Belediyelerimizin tabiki olağanüstü bir durumda müdahalesi söz konusu olabilir. Belediye, satıştan ziyade denetimi elinde tutmalıydı. Üzülüyoruz. Keşke olaylar bu kadar büyümeden, ekonomi bu kadar patlak vermeden bazı şeyler çözüme kavuşturulsaydı. Bir korkumuz var. Var olan bir soruna ne zaman geçici çözüm alındıysa, hep bir kaç ay sonra daha büyük sıkıntılar boy göstermiş oldu. İnşallah, bu tanzim satışlarından dolayı ileride daha büyük sorunlar yaşamayız.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri