Meram'daki sağlık tesisleri yenileniyor

Yatırımları inceleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Meram’da son 5 yıl içerisinde 10 yeni aile sağlığı merkezi (ASM) inşaatının başladığını, bu projelerden 6’sının tamamlandığını, 4’ünde ise sona yaklaşıldığını ifade etti

Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi. Meram İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Nur Özdemir tarafından yapılan sunum ile başlayan değerlendirme toplantısında ilçede sunulan sağlık hizmetleri veriler eşliğinde ele alındı.

MERAM’A 10 YENİ ASM

Meram ilçesinde yer alan sağlık tesislerinin yenilenmesi adına önemli projeleri hızla hayata geçirdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Mesai arkadaşlarımızın konforlu çalışma ortamlarında görev yapmaları, vatandaşlarımızın da daha modern şartlarda sağlık hizmeti alması hedefine ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi. Meram’da son 5 yıl içerisinde 10 yeni aile sağlığı merkezi (ASM) inşaatının başladığını, bu projelerden 6’sının tamamlandığını, 4’ünde ise sona yaklaşıldığını belirten Prof. Dr. Koç, “Yenileme çalışması başlattığımız ve çoğunluğunu hizmete açtığımız 10 ASM’de toplamda 63 aile hekimimiz görev yapmaktadır” dedi.

AŞILAMA VE TARAMA PROGRAMLARI ÖNEMLİ

Koruyucu sağlık hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde sunulmasının, özellikle tarama ve aşılama programlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesinin ülkemizin geleceği açısından önem arz ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “İlçemizdeki sağlık verileri oldukça iyi durumda. Bu sayıların daha da yukarılara çıkması özellikle aşı retlerinin en aza indirilmesi hususunda gayretlerinizin devamını bekliyorum” şeklinde konuştu. Ruh sağlığı sorunlarından, beslenme alışkanlıklarına, kronik hastalıklardan aile içi yaşanan problemlere kadar pek çok konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan sağlıklı hayat merkezlerinden faydalanan vatandaş sayısının her geçen gün arttığına da dikkati çeken Prof. Dr. Koç, “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıkları bu merkezlerimizde kazandırmayı amaçlıyoruz. Sağlıklı hayat merkezlerimiz, koruyucu sağlık hizmetlerini sunma rolünü en nitelikli bir şekilde üstleniyorlar” dedi.

İNŞAAT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Değerlendirme toplantısının ardından Prof. Dr. Koç hizmet başkanları ile birlikte Meram’da inşaatı devam eden Aymanas SHM/ASM, Meram Aynel-İsmail Özgüney ASM, Meram Süleyman Koncagül ASM ile Meram Mehmet-Halil İbrahim Hekimoğlu ASM’lerinde incelemelerde bulundu. Yüklenici firma sorumlularından inşaatları devam eden 4 ASM’nin son durumları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Koç, Meram 76 No’lu Mahmuriye ASM, Meram Gençlik Danışma ve Yaşam Merkezi, Meram 13 Nolu ASM ile Meram 10 No’lu aile sağlığı merkezlerini de ziyaret ederek görev başında olan sağlık çalışanları ile fikir alışverişinde bulundu. Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirme toplantısına Prof. Dr. Mehmet Koç’un yanı sıra hizmet başkanları, Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü idareci ve çalışanları ile birlikte halk sağlığı başkanlığı birim sorumluları da katıldı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri