Meram’da Oryantiring heyecanı

4. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nın Konya Etabı, Meram ilçesi Dutlukır Piknik Alanı’ndaki yarışmalarla start aldı.

Yarışmanın ilk günkü etabına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da katıldı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç ve antrenörlerin bu spor dalıyla ilgili bilgilendirmelerinin ardından Başkan Kalaycı, 3 farklı bölgeye yerleştirilen hedefleri kolayca buldu.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden 54 kulüp ve 750’i aşkın sporcunun katıldığı 4. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nın Konya Etabı, bugün saat 10.00’da Meram ilçesi Aydınçavuş bölgesinde yapılacak 2. gün yarışlarıyla sona erecek. Aynı gün saat 16.00’da Tarihi Meram Köprüsü’nde ödül töreni düzenlenecek.
Şampiyonanın Konya Etabı’nın gerçekleşmesinde Meram Belediyesi’nin çok önemli katkılarının olduğunu belirten Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, “Türkiye’nin farklı şehir ve kulüplerinden gelen 750 sporcunun yanında antrenörler, yöneticiler ve halkın da katılımıyla bu şampiyonada bine yakın kişi oryantiring etkinliği yapmaktadır. 10 yaşından başlayıp 2’şer yaş arayla 21 ayrı yaş kategorisinde sporcularımız yarışmaktadır. Yaş kategorilerine göre mesafe ve hedef sayısı değişmektedir. Buradan ve Eskişehir’de yapılacak 5. Kademe yarışmasından sonra Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılacak sporcular da tespit edilecektir” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri