Meram'da Emlak Vergisi'ne ödeme kolaylığı

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi’nin(işyerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor.

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi’nin(işyerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Meram Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek internetten de vergi ödemelerinde kredi kartına (Paraf ve Maximum Kart) 6 taksit uygulamasını başlattı. Meram Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Emlak vergilerinin tahsilatı her yıl Mayıs ve Kasım aylarında yapılmaktadır. Mükelleflerin mağdur duruma düşmemeleri için belirtilen süre içinde vergilerini ödemeleri gerekmektedir. Belediye hizmet binamız, Kaşınhanı eski belediye hizmet binası ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde bulunan veznelerde hafta içi mesai saatleri içerisinde nakit ve kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir. Ayrıca e-belediyecilik uygulaması kapsamında www.meram.bel.tr web adresinden online olarak da tahsilat yapılabilmektedir.”

MERAM BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK DAHA

Açıklamanın devamında ise, “Belediyemiz bir ilki gerçekleştirerek internetten vergi ödemelerinde kredi kartına (Paraf ve Maximum Kart) 6 taksit uygulamasını başlatmıştır. Bilgi İşlem Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen uygulama ile vatandaşlarımız internetten “e-belediye” sistemine ya da hızlı ödeme sistemine girerek kredi kartıyla borç ödeme bölümünden kredi kartına taksit seçeneğine evet diyerek taksit yaptırmak istediği kredi kartını seçerek taksit yaptırabilmektedir. Ayrıca Halk Bankası’na ait tüm şubeler, ATM’ler ile Halk Bankası ve Ziraat Bankası internet şubelerinden de vatandaşlarımız vergi ödemelerini yapabilirler" denildi.

Ödeme süresi içinde ödenmeyen vergiler için 6183 sayılı kanun gereğince gecikme zammı uygulanacak olup, mükelleflerin gecikme zammına maruz kalmamaları için belirtilen güne kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri