Meram’da 600 yıllık hamamda restorasyon

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Meram Köprüsü yanındaki 600 yıllık Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nda başlatılan restorasyon çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor.

Uzman ekiplerin çalışmaları titizlikle yürüttünüğü belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu eser tamamlandığında hem beylikler döneminin en güzel eserlerinden birisi olacak hem de Meram’a gelen ziyaretçilerimiz için yeni bir soluk oluşturacak kültür alanına dönüşmüş olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsünün yanındaki Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyonunu yaparak 600 yıllık eseri yeniden ihya ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklunun darülmülkünü ihya etmek için birçok önemli çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek, 600 yıllık Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamının da bunlardan birisi olduğunu anımsattı.

UZMAN EKİPLER TİTİZLİKLE ÇALIŞTI

Kadim bir şehir olan Konya’da kültürel mirasın ortaya çıkarılması noktasında çok yoğun bir uğraş verdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Konyalıların ‘son durak’ olarak ifade ettiği tarihi Meram Köprüsünün yanı başında bulunan hamamın restorasyonunda uzman ekipler çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. İnşallah tamamlandığında Konya’nın en güzel yapılarından birisi olacak. Bu eser hem beylikler döneminin en güzel eserlerinden birisi olacak hem de Meram’a gelen ziyaretçilerimiz için yeni bir soluk oluşturacak kültür alanına dönüşmüş olacak. Tavus Baba civarındaki dönüşüm ve Çamlıbel Çevre Düzenlemesiyle birleşince Meram eski ihtişamlı günlerine yeniden kavuşacak. Konya’mız ve bu kadim şehirde yaşayan değerli insanlar her türlü hizmetin en iyisini hak ediyor. Bu tarihi restorasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Konya’mız için hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesini yaptı.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri