Merama FIFA standartlarında futbol sahası

Meram Belediyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(KASKF) işbirliğiyle amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulmak üzere Merama FIFA standartların
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ve KASKF Genel Başkanı Mehmet Baykan, tesisin yapılacağı Karahüyük Mahallesi’ndeki alanda incelemede bulundu.
Meram Belediyesi tarafından Konya’daki amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulmak üzere yeni bir futbol sahası yapılacağını söyleyen KASKF Genel Başkanı Baykan, “Karahüyük Mahallesi’nde Meram Belediyesi tarafından yapılacak bu tesisin sentetik çimini Futbol Federasyonumuz karşılayacak. Bu tesisin hizmete girmesiyle amatör spor kulüplerimiz tüm maçlarını çim ya da sentetik çim zeminli sahalarda yapacaklar. Bu tesisi şehrimize kazandıracak Meram Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Karahüyük Mahallesi’nde FİFA standartlarında yapılacak sentetik suni çimli futbol sahasının projesinin tamamlandığını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise, “Kısa bir süre içinde ihalesini yaparak temelini atacağız. Tesisin inşaat ve diğer altyapı çalışmaları belediyemiz tarafından yapılacak. KASKF ise suni çimle ilgili Federasyonla görüşmeleri yapacak. Tesisi bu sezon sonuna kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tüm amatör spor kulüplerimiz ve sporcularımız için bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Belediye olarak sadece fiziki hizmetlerle yetinmediklerine dikkat çeken Başkan Kalaycı, “Sportif faaliyetlerle ilgili olarak da hizmetlerimiz devam ediyor. Belediye spor kulübümüz bünyesindeki sporcu arkadaşlarımızın ulusal ve uluslar arası düzeylerde elde ettiği başarılar tüm halkımız tarafından takdir ediliyor. Geçen yıl Nazmiye Muslu, Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak hem şehrimizin hem de ilçemizin tanıtımında önemli bir rol üstlendi.” diye konuştu. Karahüyük Mahallesi yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda yapılacak futbol sahası, amatör spor kulüplerine hizmet verecek. Kafeterya, soyunma odaları ve çelik tribün yer alacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri