Meram Yaz Spor Okulları final yaptı

Yaklaşık 5 bin Meramlı çocuk ve gencin spor eğitimi aldığı ‘Meram Yaz Spor Okulları 2024’ final yaptı.

Son derse katılan çocuklar ve gençler, spor ve eğlenceyle dolu bir tatil dönemini geride bırakmanın mutluluğu ile yaz spor okulunda edindikleri dostlarından ayrılacak olmanın hüznünü bir arada yaşadılar. 5-15 yaş aralığındaki yaklaşık 5 bin çocuk ve gencin spor eğitimi aldığı ‘Meram Yaz Spor Okulları’ 2024 dönemi için final yaptı. Meram Belediyesi organizasyonu ile 12 tesiste ve 11 ayrı branşta eğitim alan çocuklar ve gençler, okulun bitmesinden ve arkadaşlarından ayrılacak olmalarından dolayı son derslerinde bir hayli duygulandılar.

“GENÇLERİMİZ, SPOR VE EĞLENCE DOLU BİR DÖNEMİ DAHA TAMAMLADI”

2 Temmuz’da start alan ve yüzme, basketbol, futbol, jimnastik, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, tenis, voleybol, wushu, kick boks dallarında eğitimlerin verildiği Meram Yaz Spor Okulları’nın kapanışı hakkında açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçe gençliğinin spor ve eğlence dolu bir Yaz Spor Okulu’nu daha başarıyla geride bıraktığını belirtti. Meram gençliği ile yıl boyunca çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle daima birlikte ve onların yanında olduklarını belirten Başkan Kavuş, “Ancak bu birlikteliği daha yoğun yaşadığımız için Yaz Spor Okullarımızın bizim için ayrı bir önemi var. Bu sayede onlarla tüm yaz boyunca birlikte oluyor, gelişimlerine katkı sunuyoruz. Spor yapmalarının ve sosyalleşmelerinin önünü açıyoruz. Gelişimlerine aileleriyle birlikte biz de şahitlik ediyoruz. Bu sebeple onların yaz okulu tamamlandığında yaşadıkları duygu dolu anların aynısını biz de yaşıyoruz” diye konuştu.

“MEGA, ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE HER GEÇEN GÜN DAHA DA BÜYÜYOR”

Gençliğin ruhsal ve bedensel olarak gelişiminde hareket ve sporun önemine de vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, Meram Gelişim Akademisi MEGA kapsamında 2019 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları’nın bu noktada ilçe gençliği için bulunmaz fırsatlar sunduğunu ifade etti. Çocukların ve gençlerin dolu dolu geçirdikleri yaz tatili sayesinde hem sportif faaliyetlerde hem de eğitimlerinde de başarı yakaladıklarının altını çizen Başkan Kavuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Yaz spor okullarında eğitim alan çocuklarımızın başarı hikayeleri yazdığını görmek bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Bunu gördükçe biz de çocuklarımız için daha fazla ne yapabiliriz düşüncesiyle bir sonraki sene için planlarımızı ve hazırlıklarımızı erkenden yapıyoruz. Örnek projemiz MEGA ve yaz spor okullarımız, yaz okullarımız ve diğer eğitim projelerimiz de çocuklarımızla birlikte büyüyor ve genişliyor. Bu sayede geleceğimizin, bugünden çok daha iyi olacağını biliyor ve bu inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Meram Yaz Spor Okulları 2024 dolu dolu geçti;

Meram Belediyesi 2024 Yaz Spor Okulları çerçevesinde; 5-15 yaş arasındaki çocukların ve gençlerin katıldığı yüzme eğitimi, Berlika, Konevi ve Rabia Spor Merkezlerinde, 7-15 yaş arasındaki çocukların yararlandığı basketbol eğitimleri Lalebahçe Spor Merkezi’nde gerçekleştirildi. Futbol eğitimleri; 7-15 yaş arası çocuklar için Osman Gazi Spor Merkezi, Meram Yeniyol Halı Saha, Efor Halı Saha, Recep Tayyip Erdoğan Spor Merkezi ve Dere Halı Saha'da, Jimnastik eğitimleri; 5-8 yaş arasındaki çocuklar için Rabia Spor Merkezi, Lalebahçe Spor Merkezi, Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Merkezi ve Nazmiye Muslu Spor Merkezi’nde, Masa tenisi; 7-15 yaş aralığındaki çocuklarımıza Nazmiye Muslu Spor Merkezi’nde, Okçuluk; 8-15 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Merkezi ve Lalebahçe Spor Merkezi’nde, Taekwondo dersleri; 6-15 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için Rabia Spor Merkezi, Lalebahçe Spor Merkezi, Nazmiye Muslu Spor Tesisi ve Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Merkezi'nde, Tenis eğitimleri; 7-14 yaş aralığında Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Merkezi’nde, Voleybol; 7-15 yaş arasındaki çocuklara Lalebahçe Spor Merkezi’nde, Wushu; 7-15 yaş arasındaki çocuklara Nazmiye Muslu Spor Merkezi’nde, Kick boks; 7-15 yaş arasındaki çocuklara Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Merkezi ve Lalebahçe Spor Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri