Meram Tıp’ta Dezenfeksiyon ve Sterilizasyon Eğitimi

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Enfeksiyon Komitesi ile Dezenfeksiyon, Antisepsi, Sterilizasyon Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Dezenfeksiyon ve Sterilizasyon” konulu eğitim semineri Meram
250 SAĞLIK PERSONELİNE EĞİTİM
Sağlık çalışanları tarafından yoğun ilgi gösterilen seminere Konya başta olmak üzere Aksaray, Niğde, Nevşehir gibi çevre il ve ilçelerden gelen 250’ye yakın akademisyen, hemşire ve sağlık personeli katıldı. Hacettepe, İstanbul Teknik, Ege ve Erciyes gibi çeşitli üniversitelerden gelen öğretim üyeleri tarafından 1 gün süreyle verilen “Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon” eğitimi sonunda 5 oturumda gerçekleşti. Eğitimler kapsamında katılımcılara hastanelerdeki havalandırma sistemleri, hastane enfeksiyonları ve el hijyeni, ameliyathanelerde kullanılan aletlerin sterilizasyonu, dezenfektanlar, dezenfektan kullanırken yapılan hatalar ve önlemler konusunda bilgi verildi.
AMAÇ ENFEKSİYON RİSKİNİ EN AZA İNDİRMEK
Eğitim programında söz alan Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erayman, “Eğitimler sayesinde hastanelerde kullanılan tıbbı malzemelerdeki enfeksiyon hastalıklarının bulaşma riskini en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bu alanda yapılan çalışmaların da değerlendirildiği seminer ile hastane personelinin dezenfeksiyon ve sterilizasyon konusunda daha dikkatli davranarak kaliteli sağlık hizmeti sunacağı inancındayım. Katılımın bu kadar yoğun olması sağlık hizmetinde çalışan personelin bu konuya karşı ne kadar duyarlı olduğunu da gösteriyor” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri