Meram Tıpta canlı katarakt ameliyatı

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Türk Oftalmoloji Derneği, TOD Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birimi ve Türk Oftalmoloji Derneği Konya-Antalya Şubesi işbirliğiyle Canlı Cerrahi v

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Türk Oftalmoloji Derneği, TOD Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birimi ve Türk Oftalmoloji Derneği Konya-Antalya Şubesi işbirliğiyle “Canlı Cerrahi ve Güncel Katarakt Cerrahisi Kursu”nun ikincisi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Eyyüp Kalaycı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, TOD Konya-Antalya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okka, TOD Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birimi Başkanı Dr. Bekir Sıtkı Aslan, Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ve 100 civarında kursiyer katıldı.

Toplantıda protokol konuşmalarının ardından 2 odada gerçekleştirilen fako yöntemiyle yapılan katarakt ameliyatları salondakilere slayttan izletildi. Daha sonra ameliyatı başarıyla gerçekleştirilen cerrahlar salondakilere bilgi verdi ve salondakilerin sorularını yanıtladı.

“KATARAKT SIK KARŞILAŞTIĞIMIZ BİR HASTALIK”

Türk Oftalmoloji Derneği Konya-Antalya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okka,  “Kataraktı olan bir hastanın doktora ilk başvurduğu andan itibaren kataraktın tür ve evresinin belirlenmesi, hastanın ameliyata hazırlanışı, gerekli olan göziçi lens seçimi, hastanın ameliyata alınış ve ameliyatta beklenmedik durumlar oluştuğunda neler yapılabileceği meslektaşlarımıza canlı olarak göstereceğiz. Katarakt tüm göz hekimlerimizin sıklıkla karşılaştığı bir hastalıktır. Doktorlarımız burada katarakt ve tedavisi ile ilgili bilgilerini daha da artıracaklar ve güncel teknolojik tecrübeler ile bu konudaki deneyim sahibi hekimlerimizden son teknolojik gelişmeler ve şahsi deneyimlerini gözlemleyecekler” dedi.

“PAYLAŞTIĞIN SENİNDİR, BİRİKTİRDİĞİN DEĞİL”

TOD Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birimi Başkanı Dr. Bekir Sıtkı Aslan da, toplantının ikincisini Konya’da düzenledikleri belirterek, “Türkiye’de yılda 360 bin katarakt ameliyatı yapılmaktadır. Bu sayı 65 yaş üzerinde ileriki zamanlarda daha da artacaktır. Ülke genelinde ameliyatlarda belirli standarda ulaşmak amacıyla bu tür bilimsel toplantılar düzenliyoruz. Yunus Emre’nin ‘Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil’ sözünden ilham alarak bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak amacıyla bir araya geldik” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, “Bilgi paylaştıkça zenginleşir. Mesleğimizin gereği kendimizi sürekli yenilemek zorundayız. Bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı da mutluyuz” dedi.

Programda Doç.Dr. Kerimoğlu ile TOD Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birimi Başkanı Dr. Bekir Sıtkı Aslan’a teşekkür plaketi  teşekkür plaketini verildi.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri