Meram ranta kurban edildi

Meram'ın doğal güzelliğinin rant uğruna heder edildiğini, Meramlılar'ın ise AK Parti belediyeciliği zihniyetinden büyük eziyetler çektiğini söyleyen Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, “AK Parti, Meram'ı Meram olmaktan çıkardı” dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

AK PARTİ ZİHNİYETİNİ SORGULAMALI!

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi öncesi Merhaba Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Meram'da son 3 dönemde 3 farklı ismin belediye başkanlığı yaptığını, 1 buçuk ay sonra yapılacak yerel seçimde de farklı bir isimle seçime girileceğini hatırlatan Saydam, “Önemli olan isimlerin değişmesi değil. AK Parti zihniyetinin değişmesi lazım. Adam kayırma, yolsuzluk ve ranta son verilmelidir. Bireylerden ziyade konuşulması gereken AK Parti'nin zihniyetidir” şeklinde konuştu.

 

 

**Konya merkez ilçeleri arasında en sıkıntılı bölge ilan edilen Meram'dan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı gösterildiniz. Bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?

-Adaylığımız, Konya ve Meram'a hayırlı olsun. Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Teşkilat Başkanlığı görevini yürütüyordum. Arkadaşlarımızın teveccühü, genel merkezimizin de takdiri ile aday gösterildik. Omzumuza yüklenen sorumluluğun bilincindeyiz. Biz, bir yere talip olmadık. Bize tevdi edilen ne ise layıkıyla yerine getirmenin onurlu mücadelesi içinde oluruz. Adaylık, ateşten bir gömlek giymektir. Bu işin bir vebali var.

 

MERAM, MERAM OLMAKTAN ÇIKTI!

**Meram'ın son 15 yılını değerlendirecek olursanız neler söylemek istersiniz?

-Ben, Meram'da doğdum ve bu ilçede büyüdüm. İlkokulu Şükrü Doruk İlkokulu'nda okudum. Şuan okulumuz yıkıldı. Meram Ortaokulu'nda eğitim hayatıma devam ettim. Kısacası çocukluğum, gençliğim ve sonraki süreç Meram'da geçti. İş yerim Karatay'da olduğu için Karatay'da oturmak zorunda kaldım. Meram ile bağlarımı hiç koparmadım. Bahçemiz var. Yaz aylarında toprağımızı ekip biçiyoruz. Ailemin önemli bir kısmı Meram'da. Meram'a her geliş gidişimde üzüntü yaşadığımı da belirtmek istiyorum. Konya'da yanlış giden şeyler var. İtirazımız var ve bu yüzden adaylarımızı çıkarıyoruz. Bir çok kavramın içi boşaltıldığı gibi, belediyecilik anlayışının da içi boşaltıldı. Konya'da belediyecilik dışında bu anlamda her şey yapılıyor. Meram da Meram olmaktan çıktı. Bu güzel ilçe, viran olma yolunda hızla ilerliyor. İnşallah, halkımızın teveccühü olursa biz, Meram'ı eski Meram haline getireceğiz. Benim çocukluğumdaki Meram ile şu anki Meram arasında hiç bir benzerlik yok. Meram, geçmiş dönemlerde öyle zannediyorum ki, Türkiye'nin en büyük ve güzel doğal parkıydı. Meram, şimdi betona hapsedilmiş. Doğallığını kaybeden Meram, yapaysallaşma yaşıyor. Türkülere, şiirlere konu olan Meram, bunları hak etmiyordu. Çok köklü geçmişi olan Meram, gökdelenlerin olduğu ağaçların kesildiği ve yeşilliğin bitirildiği bir ilçe oldu. İlçede bağ, bahçe kültürü bitti. Komşuluk, yalan oldu. Meram, güvenlikli sitelere hapsedildi. Önceden insanların evlerinin kapıları açık olurdu, şimdi her sitede bir güvenlik görevlisi var. İnsanların birbirine olan güveni azaldı. Ben, üzülüyorum. İnanıyorum ki, Meramlılar da bu duruma çok üzülüyor. Meram, neden bu hale geldi? Rant ve birilerini zengin etmek için derim. İşin içinde özenti de var. Meram Belediyesi'nin olduğu yer ve çevresine bakın. Buralar tamamı ile kontrolden çıkmış durumda. Yüksek yapılaşma var.

 

**Meram'da su problemi var mı?

-Kesinlikle var. Hatta Meram'ın en büyük sorunlarının başında geliyor bu konu. Meram, çayı ve deresi ile Meram'dır. Bizim çocukluğumuzdan belli hiç kesilmeden yaz ve kış aylarında akan bir deresi vardı Meram'ın. Son 2 dönemdir, Meram çayının ıslahı ile ilgili çalışmalar var. Meram Tavus Baba'dan başlayarak, Antalya Çevre Yolu'nun bulunduğu yere kadar duvar örüldü. Ama gel gör ki, içinde su yok. Suyu olmayan dere niye ıslah edildi? “Mavi Tünel Projesi ile Konya'nın su problemini hallettik, çeşmelerden tatlı su akıyor” deniliyor. Ama buna rağmen Meram bölgesinin suyu kurutuluyor.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAK YENİLDİ

**Meram'da bir kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor. Bu konuda vatandaşın hakkının yenildiğini düşünüyor musunuz?

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu zihniyetle, kentsel dönüşüm projesinin altından kalkılamaz. Mevcut arkadaşların devamı durumunda, bu işin sonu gelmez. Kimsenin rızası olmadan vatandaşın malının üzerinde hesap yapılamaz. Bir insanın arsası vardır. Vatandaşın malı ile ilgili bir beklentisi var. Bunu normal karşılarım. Belediyenin beklentisi ise vatandaştan fazla. Bunu anlamak mümkün değil. Yani vatandaşın malından ne koparabilirim düşüncesinin yerine belediye, bu alanlara nasıl hizmet götürebilirimin derdine düşmelidir. Böyle belediyecilik olmaz. Bu anlayışla hizmet verilmez. Vatandaşa eziyet ediliyor. Vatandaş, boşa uğraştırılıyor. AK Parti'nin işi çözüme yönelik değil, eziyete yönelik. Eziyet edilen vatandaşın hakkı da yenildi. Herkesin istediği olmayabilir. Gönlü razı olmayanlar olabilir fakat belediye kimsenin hakkını yiyemez.

 

İSİMLER DEĞİL AK PARTİ'NİN ZİHNİYETİ DEĞİŞMELİ

**Meram'da son 3 döneme bakılınca hep bir isim değişikliği söz konusu. Meram'daki sürekli bu değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Bizim, isimlerle bir derdimiz yok. Herkes, yapabileceği kadar hizmet etmeye çalışmıştır. Vatandaşın bilmesi gereken var. AK Parti, 3 dönemdir isim değiştiriyor. Bu 4. dönemleri ve yeni bir isimle seçime girecekler. Mesele isimlerin değişmesi değil, zihniyet değişmeli. AK Parti, zihniyet olarak olaylara çok farklı bakıyor. Rant devşirme, vatandaştan topladığı kaynakları boşa savurma ve bunları yaparken de yüzlerinin kızarmaması AK Parti'nin olaylara bakışını açıklıyor. İnsanımız da zannediyor ki, “Sorun isimlerden kaynaklanıyor.” Durum öyle değil. Bireylerden ziyade konuşulması gereken AK Parti'nin anlayışı. Partinin kendi zihniyeti değişmediği müddetçe, olaylara çözüm bulunamaz. Vatandaşın siyasi parti tercihini değiştirmesi gerekiyor. Kısacası zihniyet değişmediği için Meram, sürekli geriye gitti. Meram'da adam kayırıldı. Hizmet, sadece bir noktada yoğunlaştırıldı. Belediye Başkanlarının ziyarete gittiği yerler, başkanların gideceği gün temizlendi. Biz, bu duruma defalarca şahit olduk. Hizmetin başkana mı millete mi yapıldığı böylelikle anlaşılmış oldu.

ZAMANINDA BASKI YEMİŞ İSMİN BASKI YAPMASI ÜZÜCÜ

**Ülke ekonomik olarak zorlu bir dönemeçte. Bu sorunun seçimlerde etkili olacağını düşünüyor musunuz? Vatandaş, size göre nasıl bir psikoloji içinde?

-Saadet Partisi, olayları farklı düşünüyor. Önceliklerimiz var. Vatandaştan vergi alınıyor. Alınan para vatandaşa öncelikli hizmet olarak dönmelidir. Bizim, gösterişli binamız, lüks masamız yok. Gösterişli bina ve lüks masanın da işin açığı pek bir önemi yok. Önemli olan şan ve şeref. Bir başkan, çarşıya çıkınca vatandaşın arasına rahatlıkla girebilmelidir. Ülke ekonomik anlamda kötü bir durumda. AK Parti'ye ekonomi konusunda tepki var. Ama vatandaş, açıktan tepkisini dile getiremiyor. Saadet Partisi'nin reklam filmi yasaklandı. Sürekli bir baskı ve yıpratma var. Geçmişte düşünce suçundan hüküm giymiş bir Cumhurbaşkanımızın olduğu ülkede, şuan baskı yapılıyor olmasını da çok yadırgıyorum. Aynı şeyleri yaşayan insanların, geçmiş yıllarda yediği baskı örneğini vatandaşına yaşatması çok üzücü. Vatandaşın tepkisi var fakat ne yapacağı belli değil. Sanayide çok ciddi sıkıntılar var. Büyük sanayiciler daha kötü durumda. AK Parti, sıkıntıyı hep başkalarına yüklemenin derdinde. Vatandaş, işin kimden kaynaklandığını biliyor.

 

**Hüseyin Saydam, kimdir?

- Hüseyin Saydam, 1979 yılında Konya Meram'da doğdu. İlkokulu Meram Şükrü Doruk İlkokulu’nda, Ortaokulu Meram Ortaokulu’nda bitirdi. Saydam, lise tahsilini Fatih Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü’nde tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Teknikerliği bölümünden mezun oldu. Milli Gençlik Vakfının çeşitli kademelerinde ve Saadet Partisinde İl Gençlik Kolları, İl Yönetim Kurulu üyeliği, Seçim İşleri Başkanlığı ve 2015 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi Konya Milletvekili Adaylığı vazifelerinde bulunan Meram Belediye Başkan Adayı Saydam, son olarak Saadet Partisi Konya Teşkilat Başkanlığı görevini yürütmekte idi. Halen Otomotiv sektöründe ticaret yapmakta olan Saydam, evli ve üç çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri