Meram Belediyesi 3 binaileye gıda yardımı yaptı

Meram Belediyesi, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayı münasebetiyle ilçede ihtiyaç sahibi 3 bin aileye gıda yardımında bulundu

Meram Belediyesi, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayı münasebetiyle ilçede ihtiyaç sahibi 3 bin aileye gıda yardımında bulundu. Ayrıca birinci ve ikinci derecede fakir olduğu tespit edilen bin aileye de kahvaltılık verildi.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 3 bin aileye gıda paketlerinin dağıtımı tamamlandı.

 

Belediye olarak her yıl ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayında gıda paketi hediye ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Yaylapınar Kaş Mahallesi’nde oluşturduğumuz gıda bankasında bulunan ve içinde temel gıda maddelerinin yer aldığı paketler, bizzat ekiplerimiz tarafından ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine teslim edilmektedir. Yaklaşık 1 ay önce başlanan gıda paketlerinin dağıtımı tamamlanmıştır. Ayrıca birinci ve ikinci dereceden fakir olduğu tespit edilen bin kişiye de Ramazan ayında kahvaltılık hediye edilmiştir.” dedi.

 

Gıda paketlerinin içinde sıvı yağ, pirinç, mercimek, toz şeker, çay, zeytin, reçel, kuru fasulye gibi temel gıda maddeleri bulunuyor. Kahvaltılık paketlerinin içinde ise zeytin, peynir, tahin, pekmez ve hurma yer alıyor.

 

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, sosyal yardımlarla birlikte bu yıl Ramazan ayında farklı bir televizyon programı hazırladıklarını hatırlatarak, “Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in sunduğu ‘Meram’da İftar Sofrası’ programı Ramazan boyunca Konya TV, Sun TV, KTV ve ÜNTV kanallarından iftar öncesi canlı olarak yayınlanmaktadır. Farklı bir formatta hazırlanan ve ilk haftaki çekimlerinin tarihi Sahib-i Ata Camii’nde yapıldığı programa Konyalılardan ve şehir dışında çok olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri