Meram bağlarında kazanlar kuruldu

Meram bağbozumu, pekmez ve bulgur kaynatma etkinliklerinin üçüncüsü Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleriyle hayat bulan Meram Bağı’nda gerçekleştirildi

Meram bağbozumu, pekmez ve bulgur kaynatma etkinliklerinin üçüncüsü büyük bir çoşku ile gerçekleştirildi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleriyle Yeni Meram ile Meram Yaka Caddeleri’nin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı’nda gerçekleşen etkinliğe AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı, Mustafa Hakan Özer, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Konya Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya eski Milletvekili Hüseyin Üzülmez, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, AK Parti Meram İlçe Başkanı Serpil Yurdaışık, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vadandaş katıldı. Çocukların ve gençlerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikte protokol ve vatandaşlar kaynayan kazanlarda pekmez köpürttüler.

MERAM BAĞI DA BU ETKİNLİK DE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Üç yıl önce başlayan etkinliklere her yıl özenle hazırlanıldığını belirten Başkan Mustafa Kavuş, Meram bağbozumu, pekmez ve bulgur kaynatma etkinliklerini herkes gibi kendilerinin de heyecanla bekledikleri bir etkinlik programı olduğunu ifade etti. İlçeye fiziki yatırımların yanı sıra kültürel ve sosyal alanda da yatırım ve yenilik kazandırmak için ellerinden gelenin fazlasını yapma gayretinde olduklarını belirten Başkan Kavuş, “Bu etkinlik, Meram kültürünü yaşatma adına önemli bir etkinlik. Bağımızda yetişen üzümlerden pekmez yapıyor, bulgur kaynatıp üzerine döktüğümüz haşhaşla misafirlerimize ikram ediyoruz. Bunu da bir şenlik bir festival tadında yaparak eskilerin maziyi anımsamasını, yeni nesillerin kültürümüzü öğrenmesini sağlıyoruz” diye konuştu. Meram Bağı’nın kendisi için özel bir öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, konuşmasında katılımcılara Meram Gezi Destinasyonu hakkında da bilgi verdi.

GELENEKLER YAŞATILIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan da, böylesi güzel bir etkinlik gerçekleştirilmesinden dolayı Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine teşekkür etti.

Meram Bağı’nda bir bağbozumu, bulgur ve pekmez kaynatma etkinliğine daha şahit olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak bu güzel geleneklerin yaşatılmış olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eti.

Daha sonra Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, selamlama konuşmaları yaptı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri