Menderes ve arkadaşları milletimizin gönlünde

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ahmet Sorgun, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatih Rüştü Zorlunun 1960 Darbesi sonrasında idam yıldönümü nedeniyle açıklamada yaptı
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ahmet Sorgun, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatih Rüştü Zorlu’nun 1960 Darbesi sonrasında idam yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, sessiz kalabalıkların, Menderes hareketiyle milli egemenliği hissettiğini ve yönetimde söz sahibi olduğunu söyledi. Ahmet Sorgun, “Bundan tam 50 yıl önce 16 ve 17 Eylül günü Yassıada’da kurulan darağacında hayatları sona eren kahramanlarımızın tabiri caizse “Demokrasi Şehidi” olduğu milletimizce tescil edilmiştir. Kendisinden bir önceki gece darağacında hayatları sönen Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan gibi, Adnan Menderes de tüm Türk halkını hüzne boğan bir sonla bu dünyaya veda ederken; milletimizin gönlündeki ebedi yerini almışlardır” dedi.
Ahmet Sorgun şöyle devam etti: “Tarihi ibret almak bağlamında her millette olduğu gibi Türk halkı da geçirdiği bu badireleri belleğinde canlı tutmayı ve bu tecrübeleri geleceğin Türkiye’sini oluşturmada rehber edinmeyi başarmıştır. 12 Eylül halk oylamasında Türk halkının verdiği karar bunun en önemli göstergesidir. Umut ediyoruz ki söz millette oldukça bu ve benzeri acılar Türk siyasi tarihinde bir daha yaşanmayacaktır. Kuruluşundan bu yana AK Parti, tıpkı 50 sene önceki demokrasi şehitlerinin yaptığı gibi yılmadan, korkmadan demokrasi mücadelesi vermektedir. Allah’a şükürler olsun ki, bu mücadelede Türk halkının büyük desteğini alan partimiz, ülkemizin her anlamda gelişebilmesi için bir ön koşul olan demokratik anlayışın ülkemizde sağlam temeller üzerinde yükselebilmesi adına birçok adımı da atma şansı bulmuştur. Bu noktada 2023 yılını hedefleyerek ülkemize yeni bir vizyon çizdiğimiz bugünlerde, bu meşalenin ilk fitilini ateşleyen değerli devlet adamlarımız Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle anıyorum.”
MERHABA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri