Memurun tatil parası 14 günde iade edilecek

Darbe girişimi sonrası kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin kaldırılmasının ardından tatil için para ödeyeceklerin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Parasını geri almak isteyenlere 14 gün içinde ücretlerinin geri ödeneceği ifade ediliyor.

Türkiye’de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası birçok alanda tedbirler alındı. Bunlardan biri de kamu çalışanlarına yönelik oldu. Başbakanlık Genelgesi ile ikinci bir emre kadar kamu çalışanlarının yıllık izinleri kaldırıldı.

Ancak seyahat acenteleri ve tur operatörlerinden paket tur satın alan kamu çalışanlarının ne olacağı merak konusu oldu. Hürriyet Gazetesi’nden Burak Coşan’ın haberine göre konu hakkında Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Turgay Mumcuoğlu yazılı bir açıklama yaparak paket tur satın alan kamu çalışanlarının yasa gereği paralarının iade edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da paket turlardan değil, direk olarak otellerden satın alma yapan tatilcilerin de paralarının iade edileceğini, tarih değişikliği yapmak isteyenlere de olanak sağlanacağını belirtti. Ayık ayrıca, tatilini yarıda kesmek zorunda kalan kamu çalışanlarına da para iadesi yapılacağını açıkladı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri