‘Memurun servisinden tasarruf olmaz’

Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında personele sunulan servis hizmetinin kaldırılmasıyla ilgili Bağımsız Enerji Sen'den açıklama geldi.

Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanı Murat Kınaç yaptığı açıklamada, “Bu karar ile devletimizin sağlamayı hedeflediği tasarruftan ziyade kamu çalışanın mağduriyeti söz konusu olacaktır” dedi.

Çalışanların zor koşullarda çalıştığını dile getiren Kınaç, “Tasarruf tedbiri derken fazla ve gereksiz harcamaların kısılması veya idareli kullanılması gerekirken, kamu personelinin bir açığını kapatmak, ulaşım giderine katkı sağlamak için konulmuş olan servis hizmetinin kaldırılması devlet için küçük bir tasarruf sağlayacak olabilir ancak çalışanlar için büyük bir külfet oluşturacaktır. Ayrıca enflasyon altında ezilen sabit gelirli kamu çalışanına sağlanan servis hakkının elinden alınması mevcut ekonomik koşullarda ulaşım giderini artıracağı gibi hali hazırda çözüm bekleyen trafik çilesini de içinden çıkılmaz hale getireceğini ifade ediyoruz. Devletin ve milletin içinde bulunduğu ekonomik açıdan sıkıntılı süreci dikkate alarak tasarruf tedbirlerini sendikamız olarak önemsiyoruz. Ama uygulanacak tedbirlerinin kıt-kanaat geçinen memur ve emekliye tanınan haklardan kesinti yoluyla yapılmamasını ve bu noktada alınan tasarruf tedbirleri kararlarının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri