‘Memurların durumu her geçen gün daha da kötüleşiyor’

Birleşik Kamu -İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit kamu emekçilerini açlığa ve yoksuzluğa mahkûm edilmemesi için yapılacak zamla ücretlerin 33 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasına Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendika başkanları, Eğitim-İş Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kamu çalışanları için geçinebilecek ücretin 33 bin lira olmasını isteyen Birleşik Kamu -İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Ocak 2023 döneminde memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı, trajik biçimde yüzde 8 olarak belirlenmişti. Temmuz 2023 döneminde ise toplu sözleşme zammı yüzde 6’da kalmıştı. Yani yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı eklenerek 6 aylık memur zammı belirlenecektir. Bu rakamlara refah payı dâhil değildir. Rakamlarla ve gerçeklerle oynayarak iktidarı hoş etme enstitüsü gibi çalışan TÜİK’ in Haziran ayı enflasyon açıklamasından sonra zam tutarları netleşecektir. Ancak TÜİK’ in büyük rol oynadığı tüm bu denkleminin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden önce en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı vaadi hala kulaklardadır. Gelinen noktada, kamu emekçisine verilen tüm sözler, o sözlerin verildiği zamanki koşulların bugün daha da kötülediği hesap edilerek, daha da iyileştirilerek yapılacak ücret zammı 33 bin lira olmalıdır” dedi.

Yiğit, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 32 bin liraya dayandığına dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri