Memurlara İlk Yardım Eğitimi

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara 'İlk Yardım' eğitimi veriyor.    112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği İlk Yardım Eğitmenleri...

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara 'İlk Yardım' eğitimi veriyor.

    112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği İlk Yardım Eğitmenleri tarafından 112 Acil Komuta Merkezi Eğitim Salonu'nda Erzurum ve bölgedeki diğer illerden gelen kamu görevlilerine ilk yardım eğitimi verildi. 30 kişilik sınıfta eğitim gören memurlar kurs sonunda sertifikalarını aldı.

    Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, acil vakalara yönelik ilk yardımın bilinçli olarak yapılabilmesinin, hastayı hayatta tutabilmenin en önemli şartı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Vançelik bu amaçla resmi kurum ve kuruluşlarda görevli memurlara ilk yardım eğitimi verdiklerini dile getirdi. Kaza veya doğal afetlerde ilk yardımın büyük önem taşıdığına vurgu yapan İl Sağlık Müdürü, "Acil durumlarda ilk birkaç dakikanın çok kritik bir önem taşıyor. Bu yüzden ilk yardım uygulamalarının hızlı ve zamanında yapılması hayati önem taşıyor. İlk yardım hadiselerinde olay yerine 112 ekipleri gidene kadar acil vakayı yapılacak uygulama çok önemli. Bu amaçla ilimizdeki ve bölgemizdeki diğer illerden gelen kamu görevlilerine dönüşümlü olarak uzman ekiplerimizce acil ilk yardım eğitimi maketler üzerinde ve simülatör ortamında uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor." dedi.

    Şehirleşme, sanayileşme ve trafiğe çıkan araç sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte ilk yardım eğitim ve bilgisinin büyük önem kazandığına dikkat çeken Prof. Dr. Serhat Vançelik, "Toplumun bütün kesimlerinin ilk yardım bilincine sahip olması gerekiyor. Trafik kazalarında ölümlü vakaların çoğu bilinçsizce araçtan çıkartılma ve karga tulumba taşınarak hastaneye götürülme nedeniyle ölüyor. Verdiğimiz ilk yardımın amacı kaza anında kazazedelere ilk yardımla mevcut durumlarının kötüye gitmesini önlemek ve hayatlarını kurtarmak. Bu da ancak ilk yardımın bilinçli yapılmasıyla mümkün." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri