Memurlar yüzde 110 zam istiyor

Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini yakından ilgilendiren 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri yapılan ilk toplantıyla başladı. Toplantı öncesi kameralar karşısına geçen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Toplamda birinci yıl yüzde 70, ikinci yıl yüzde 40 olmak üzere 110 teklifle masaya gelmiş noktadayız” dedi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü dün başlayan 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine çevrildi. Ağustos ayı boyunca yapılacak görüşmelerle 2024-2025 yılları arasında yapılacak olan zam oranı belirlenirken memurların talepleri görüşülecek.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılları arasındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Ağustos ayı boyunca sürecek olan toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık ederken memurları temsilen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve 11 hizmet kolunun temsilcisi katıldı. Ağustos ayı boyunca sürmesi beklenen toplantıların ilk görüşmesinde memurların talepleri masaya yatırılacak. Toplantı öncesi kameralar karşısına geçen Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasına getirdikleri tekliflerin makul olduğunu ifade ederek, “7. Dönem Toplu Sözleşme için bugün Çalışma Bakanlığı’nda görüşmelere başlıyoruz. Dört milyonu bulan kamu görevlisi, 2,5 milyonu aşan memur emeklisi ile 6 milyonun üzerinde insanı doğrudan etkileyen, 4 kişilik aileyi baz alırsanız 25 milyon insanı doğrudan ilgilendiren ama bütün milletimizi de dolaylı olarak ilgilendiren bir süreç. Memur-Sen 11 hizmet koluyla masanın muhatabı, yetkili sendikalarıyla, yetkili konfederasyon olarak sürece ilişkin tekliflerini önceden sizler vasıtasıyla kamuoyuyla buluşturmuş durumda. Bu açıdan tekliflerimiz piyasa gerçekliklerini dikkate alarak, enflasyonist ortamı dikkate alarak, Merkez Bankası’nın en son hedeflerini revize ettiği rakamları dikkate alarak değerlendirildiğinde günün şartlarına göre uygun tekliflerdir” ifadelerini kullandı.

“İKİ YIL İÇİN YÜZDE 110 ZAM TALEBİMİZLE MASAYA GELDİK”

Tekliflerini masaya getirirken ekonomik şartları göz önünde bulundurduklarını kaydeden Yalçın, taleplerine ilişkin, “1’nci yıla refah payı dâhil olmak üzere 3’er aylık dönemler şeklinde teklifte bulunduk. İkinci yıla 6’şar aylık teklifler şeklinde sunduk. 3’er aylık teklif getirmemizin ana nedeni enflasyonist ortamın memurun alım gücü anlamında zafiyetine uğratmaması, enflasyondan kaynaklı olarak yaşanabilecek alım gücü düşüklüğünün, ücretlerdeki erimenin önlemini hızlı bir şeklide alması noktasında tabiri caizse sigorta görevi görecek. Onun için teklifimizi bir anlamda eşel mobile yakın bir teklifle sunduk. İkinci yılda 6’şar aylık olmak üzere diğer toplu sözleşmelerde önerdiğimiz şekliyle sunduk. İkisinde de refah payı olarak talebimizi kayıt altına aldık ve bunun üzerinden müzakere sürecini yürütmüş olacağız. Toplamda birinci yıl yüzde 70, ikinci yıl yüzde 40 olmak üzere yüzde 110 teklifle masaya gelmiş noktadayız” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri