Memur zihniyeti ile olmaz

Play-Off maçlarından eli boş dönerek 1. Lig hedefini erteleyen Konya Şekersporun Teknik Direktörü Kadir Özcan, yeşil-beyazlı ekibin başarılı olması için daha profesyonel yönetilmesi gerektiğini söyle

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta 2010-2011 futbol sezonunu 2 sırada tamamlayan ve Play-Off ilk maçında Sakaryaspor’a mağlup olarak evine eli boş dönen yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor’da üzüntü hakim. Elazığspor ile girdiği kıyasıya yarışı kaybeden ve Bank Asya 1. Lig umutlarını bir başka bahara bırakan yeşil-beyazlı yönetim kurulunda sessizlik devam ediyor. Şekerspor’un yeni sezon planlamalarını önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

Ligi ikinci bitiren ve Play-Off maçlarında da umduğunu bulamayan Şekerspor’un teknik adamı Kadir Özcan, Play-Off maçlarını ve Şekerspor’un son haftalarda aldığı istenmeyen sonuçlarını Merhaba’ya değerlendirdi. Teknik adam Kadir Özcan, yaklaşık üç ay gibi kısa bir dönem için yeşil-beyazlılar ile anlaşma sağladıklarını ve bu kısa süre içinde başarılı bir periyot yakaladıklarını söyledi. Ligi ikinci tamamlayarak Play-Off maçlarında Bank Asya 1. Lig mücadelesini sürdürdüklerini ifade eden Özcan; “İlk maçta. Sezon içinde 13 puan fark attığımız ve sezonun her iki maçında da mağlup ettiğimiz Sakaryaspor’a mağlup olarak tüm sevenlerimizi üzdük. Play-Off maçları bire bir onanan maçlar. Burada ligde oynadığınızdan daha farklı bir mücadele örneği ortaya koymamız gerekiyordu. İyi mücadele ettiğimiz ve oyunu 1-0 önde götürdüğümüz dakikalarda kalemizde beklenmedik bir gol gördük ve iki net gol pozisyonunun değerlendiremedik ve ikinci golü ararken kalemizde iki gol daha gördük. Bu sonuçla 1. Lig umudunu bitirdik. Grup maçlarından önce favori takım bizdik ancak beklenmedik bir şekilde elimiz boş döndük. Demek ki favoriler her zaman kazanamıyor ve favori takım olmak hedeflere ulaşmak için yeterli olmuyor” dedi.

Özcan, “Şekerspor’un yeni sezon planlamalarının içerisinde olacak mısınız?” şeklindeki sorumuza ise manidar cevaplar verdi. Yeni sezon için oluşacak şartları hep birlikte yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini ifade eden Özcan; “İlk öncelikle oynadığımız kadro yapısının değişmesi gerekiyor. Bu değişim gerçekleşir ve kalmam yönünde teklif gelirse bunu düşünebilirim. Teknik adam Kadir Özcan’ı belirli bir hedef doğrultusunda takımın başına getirdiyseniz ona sonuna kadar güvenmeli yapılacak bir takım işleri tamamen ona bırakmalı ve yapılanma konusunda söylediklerini yapmanız gerekiyor. Kısacası yönetim anlamında Şekerspor’da bir takım köklü değişikliklerin gerçekleşmesi gerekiyor. Şekerspor’da kısa bir dönem görev yaptım. Gerek kulüp başkanı ve gerekse yönetim kurulunda bulunan yönetici arkadaşlar insan olarak çok iyiler ve çok sevdiğim insanlar. Ancak bir takım zihniyetlerin değişmesi gerekiyor. Şekerspor daha profesyonel düşünmeli ve bu şekilde yönetilmeli. Memur zihniyeti ile bu iş yürümez. Futbol takımında yöneticilik yapmak fabrika yönetmeye benzemez. Şekerspor bir üst lige çıkamamasının nedeni daha geniş bir düşünce yapısına sahip olmamasıdır. Şekerspor kaç sezondur Bank Asya 1. Liginin kapılarına kadar gelip buradan geri dönüyor. Eğer bu durum birkaç sezondur devam ediyorsa bunun sorumluluğunu teknik heyet ve futbolcuda aramamak gerekiyor. Ben yaparım, ben bilirim, biz profesyoneliz zihniyeti ile yaklaşırsan bu iş olmaz. Biz kırk yıldır futbol adına profesyonel çalışmalar yapıyoruz ancak hala bu konuda bir çok eksiğimizin olduğunu düşünüyorum. Kısacası Şekerspor’un futbola ve futbol yöneticiliğine daha profesyonel anlamda yaklaşması gerekiyor” diye konuştu.

Öte yandan Spor Toto 2. Lig’den Bank Asya 1. Lig’e yükselecek üçüncü takımın belirleneceği Play-Off maçlarında ilk yarı final oynandı. Mardan Antalyaspor Stadı’ndaki maçta Adana Demirspor’u 3-1 yenen Bandırmaspor, ilk finalist oldu. Hakan Özkan’ın yönettiği maçta Bandırmaspor’un gollerini 62 ve 80. dakikada Enver Işık, 90. dakikada Muharrem Ozan Cengiz attı. Adana Demirspor’un tek golü 58. dakikada Cihan Ünal’dan geldi. Spor Toto 2.Lig Play-Off finali ise 22 Mayıs Pazar akşamı saat 19.00’da Mardan Antalyaspor Stadı’nda oynanacak. Finali kazanan ekip, 2011-2012 sezonunda Bank Asya 1.Lig’de mücadele edecek. 15 Mayıs’ta başlayan Play-Off maçlarına, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu’nu 2, 3, 4, 5’inci sırada bitiren Bandırmaspor, Bugsaşspor, Beypazarı Şekerspor ve Yeni Malatyaspor ile Kırmızı Grup’un 2, 3, 4 ve 5’incileri olan Konya Torku Şekerspor, Eyüpspor, Sakaryaspor ve Adana Demirspor katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri