Memur yüzde 20 bekliyor

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk memurun beklentisinin en az yüzde 20 zam almak olduğunu belirterek, Toplu Sözleşme masasında memura yüzde 20 oranında zam yapılmasını teklif edeceklerini

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk memurun beklentisinin en az yüzde 20 zam almak olduğunu belirterek,  Toplu Sözleşme masasında memura yüzde 20 oranında zam yapılmasını teklif edeceklerini ifade etti

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu ve 2 Nolu Şube başkanlıklarının düzenlemiş olduğu iş yeri temsilcileri ile yapılan istişare toplantılarına katıldı.

Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanlığının Çınaraltı Restaurant’ta düzenlemiş olduğu toplantıda açılış konuşması yapan Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, sendikacılığı tam manası ile yaptıklarını belirterek, “Türkiye’de Kamu Sen’in neler yaptığını herkes biliyor. Ama ne yazık ki bizler üzerimizdeki baskıyı bir türlü atamadık. Hükümetin dayatmasından bir türlü kurtulamadık. Biz bazı sendikalar gibi yetkili sendika değil, etkili sendika olmak istiyoruz. Meclisin kapalı kapıları ardında farklı, dışarıda millete farklı tavırlar göstermeye çalışan sendikaları ve sendikacıları biz biliyoruz” dedi.

YÜZDE 20 ZAM OLMALI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, toplu sözleşme kanununda yanlış yol izlendiğini vurgulayarak, “Toplu Sözleşme kanunu 4 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Bununla ilgili çok eleştiri geldi. Bütün yanlışlıklara rağmen, çoğulculuk bizde anlayışı ile AKP’nin çoğulculuk dayatması sonucu, görüşmede yetkililik sadece bir sendikaya verilmeye çalışıldı. Bunu da en çok üyesi olan ve hükümet yanlısı olan Eğitim Bir-Sen’e verdiler” ifadelerini kullandı. Toplu sözleşmede masasında kendilerinin olması ile birlikte, memurların hükümete pazarlanamayacağını söyleyen Koncuk, “Toplu sözleşme masasında, kamu çalışanlarının pazarlanmasına izin vermeyeceğiz. Bunun olmaması için masada bizim de olmamız gerekir. Biz masada ocak ayında yüzde 10, Temmuz ayında geçerli olmak üzere de yüzde 10 olmak üzere toplam yüzde 20 zam talebinde bulanacağız” dedi. Memurların zamlarının verilmesinde geç kalındığını da dile getiren Koncuk, “Hükümet zam yapma konusunda çok ahlaksız davrandı. Kamuda çalışan 6 milyona yakın kişi zam beklerken, hükümet tuttu, doğal gaza, elektriğe, mazota, benzine zam yaptı. Nedense ocak ayından beri bize hala zam yapılmadı, ama diğer kullanılan ürünlere istenilen zamanda zam yapılabiliyor” diye konuştu.

MEMUR KURBANINI KESEMEDİ

Memurların dini bayramlarda gerektiği dini görevlerini yerine getiremediklerini söyleyen Koncuk, “Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir ülke. Kamuda çalışanların birçoğu, kurban bayramında dini görevi olan kurban kesme işini yerini getiremiyor. Müslümanlık lafla olmuyor. Bu çalışanların kurbanlarını kesmeleri gerekiyor. Bayramlarda bu çalışanlara en az asgari ücretin brütü kadar ikramiye verilmesini biz istiyoruz” dedi. Yeni eğitim sistemini de değerlendiren Koncuk, “4+4+4 eğitim sisteminde seçmeli de olsa Kur-an dersi getirildi. Biz bunun olması için teklifimizi vermiştik. Bu bizim desteklediğimiz bir konu. Ayrıca İmam Hatiplerin orta kısmının açılmasından da mutluluk duyuyoruz. Bunların verilmesinde geç bile kalındı. Ama bunlar yapılırken, 700 bin öğretmen nasıl görülmezlikten geriliyor biz bunu anlayamıyoruz. Öğretmenlerin ek ödeme puanları 25 ile 75 puan arasında artırılması gerekiyor. Daha sonra misafirler Konak Konya Mutfağına geçti. Burada konuşan Türk Eğitim Sen Konya 2’nolu Şube Başkanı Sadi Eriş de, kamu çalışanlarının ilk defa gecikmeli zam aldıklarını vurgulayarak, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez, kamu çalışanları maaş zamlarını alamadılar. Ekonomik buhran mı oldu? Seferberlik mi ilan edildi? de bu vatandaşlar zamlarını alamadılar. Bu zamların verilmemesi vergilerimizi ödeyemememize neden oldu” dedi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri