Memur olmak isteyenlere müjde

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, devlet memuru olmadaki 30 yaşından gün almamış olmak şartını kaldırdıklarını ve herhangi bir üst sınır belirlenmediğini açıkladı
Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, kamuda görev alacaklarla ilgili yaş sınırı konusunda yeni bir düzenleme yaptıklarını bildirdi. Çiçek, memur adayları için bazı kurumlarda farklı uygulamalar olmakla beraber genel olarak 30 yaş kısıtlaması bulunduğunu hatırlatarak, bunun da yönetmelik ve kanunlardan kaynaklandığını söyledi. Çiçek, şunları kaydetti:
"Kamuda görev alacak memur adayları için birçok ilanlarda '30 yaşından gün almamış olması' gibi bir kısım kısıtlamalar getiriliyor. Bunların bir kısmı yönetmelik meselesidir, bir kısmı da kendi özel kanunlarında var. Bugün yaptığımız toplantıda bu kısıtlamaları kaldırıyoruz. Yönetmeliklerden kaynaklananlar varsa yönetmelikler süratle değiştirilecek, diğer şartları taşıyanlar kamuda görev alabileceklerdir. Kanundan kaynaklanan sıkıntı varsa Meclis'in son günlerinde çıkardığımız yetki yasasına dayandırılarak bunu da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Böylece puanı tutan ve hangi kuruma girecekse o kuruma mahsus şartları taşıyan kişiler 'artık 30 yaşı geçtiydi geçmediydi' o tartışmaya bakmaksızın doğrudan kamuda göreve başlayabileceklerdir."
Bakan Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Twitter'dan yaş sınırının 35'e çıkartılığına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine ise, "40 yaşında olup da girenler de var. Yani bu kısıtlama her bir kurum için farklı. Onun için biz bu kısıtlamaları kaldırıyoruz" dedi.
Bir gazetecinin 55 yaşındaki birinin de memur olup olamayacağına ilişkin soruya ise Çiçek, "55 yaşındaki birinin emeklilik açısından baktığınızda isteseniz de onun girme şansı biraz zayıf" dedi.
Çiçek, üst sınır olup olmayacağının sorulması üzerine de, "Şu an düşünmüyoruz. Maliye Bakanlığı kendi yönünden 30 yaş sınırını kaldırmış son yaptığı alımlarda. Onun üzerinde insanları almıştır. Dolayısıyla bunu kaldırıyoruz" dedi.
Çiçek, yaş düzenlemesinin A grubu memurlar için geçerli olup olmadığının sorulması üzerine ise, "Genelde kaldırıyoruz. İstisnası varsa yaptığımız düzenlemede ortaya koyarız. Şikayetlerin önemli bir kısmı genel hizmetlere talip olanlar bakımındandır. Uzmanlık gerektiren noktada bu sıkıntı bu boyutta olmuyor. Lise mezunu bir evrak memurluğuna veya kamu hizmetine 30 yaşından gün almamış olmak tabiri olunca giremiyor. Bunlar büyük ölçüde ortadan kalkmış oluyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri