Memorial’dan Diyarbakır’a 30 Milyon Dolarlık İkinci Yatırım

Diyarbakır’da 2 yıl önce 35 milyon dolar yatırım yapan Memorial Sağlık Grubu 30 milyon dolarlık yatırımla ikinci hastanesini açtı.

Diyarbakır’da 2 yıl önce 35 milyon dolar yatırım yapan Memorial Sağlık Grubu 30 milyon dolarlık yatırımla ikinci hastanesini açtı. Memorial’ın iki hastanede istihdam ettiği kişi sayısı son yatırımla 750’ye çıktı.

Memorial Sağlık Grubu Ceo’su Uğur Genç, Memorial Diyarbakır ve Memorial Dicle Hastanelerinin direktörü Dr. Taner Özcan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yeni hastane hakkında bilgi verdi. Diyarbakır’a 2 yıl önce hastane açtıklarını ve kendilerine büyük bir talep olduğunu gördüklerini anlatan Genç, “Bugüne kadar bölgede yaklaşık 400 bin hastaya hizmet verdik. Hasta sayımız her geçen gün artıyor. Tüm hastanelerimizin bölgelerinin en iyisi olmasının verdiği cesaretle, Memorial kalitesini daha fazla branşla daha çok insana sunabilmek için Diyarbakır’daki ikinci hastanemizi açıyoruz.” diye konuştu. Diyarbakır’daki Seyrantepe Hastanesi’ni kendi bünyelerine katarak Memorial Dicle Hastanesi’ne dönüştürdüklerini belirten Genç, “6 ay içerisinde tüm tanı ve tedavi üniteleri, dış cephe, peyzaj, poliklinikler, yatan hasta katları ve teknolojik altyapı yenilendi. Değişim ve dönüşüm çalışmalarımız halen devam ediyor. Dicle Hastanemiz alanında uzman hekimlerden oluşan akademik kadrosu, modern tanı ve tedavi üniteleri, teknolojik donanımı, hasta konforuna uygun mimarisi ile yalnızca Diyarbakır’a değil, tüm bölgeye hizmet verecek şekilde tasarlandı.” şeklinde konuştu.

Yeni açtıkları Memorial Dicle Hastanesi’ne 30 milyon dolarlık yatırım yapıldığını kaydeden Genç, ilk hastaneye de 35 milyon dolarlık bir yatırımın söz konusu olduğunu hatırlattı. Genç, “Memorial Dicle Hastanesi ile toplamda 65 milyon dolarlık yatırımı 2010-2013 yılları arasında Diyarbakır’a yapmış olduk. 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Memorial Dicle Hastanesi, 350 kişilik medikal ve idari kadrosu ile hizmet verecek. 2013 sonuna kadar Diyarbakır’daki iki hastanemizde toplam 750 kişiyi istihdam ediyor olacağız. 138 yatak kapasitesi bulunan Memorial Dicle Hastanemizde; 26 yenidoğan yoğun bakım, 23 genel yoğun bakım, 12 kardiyoloji ile kalp- damar cerrahisi yoğun bakım, 5 çocuk yoğun bakım olmak üzere toplam 66 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Poliklinik alanları, hasta odaları, konforlu süit odaları, çocuk oyun alanları ve engelli hastaların ihtiyaçlarına özel düzenlenmiş bölümleri ile Memorial Dicle Hastanesi ileri tıp mimarisine sahiptir.” diye konuştu.

Memorial Diyarbakır ve Memorial Dicle Hastanelerinin direktörü Dr. Taner Özcan ise hastane verdikleri hizmetleri anlattı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri