Memduh Boydak: Bu Yılı 7,2 Milyar Lira Ciroyla Bitirmeyi Planlıyoruz

Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, grup olarak 2014 sonunda 570 ile 600 milyon dolar arasında bir ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Grup ihracatının 150 milyon dolarlık bölümünün...

Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, grup olarak 2014 sonunda 570 ile 600 milyon dolar arasında bir ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Grup ihracatının 150 milyon dolarlık bölümünün mobilya olduğunu belirten Boydak, yılı 7,2 milyar liralık ciroyla bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, İstikbal ve Bellona Bölge Bayii Mobipa Mağazacılık AŞ’nin Görükle mağazasının açılışına katıldı. Açılışa; MHP Bursa Milltvekili Necati Özensoy, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ile çok sayıda davetli de katıldı. Mehtar takımı konseriyle renklenen açılışa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

TÜRKİYE GENELİNDE BELLONA’NIN 752’İNCİ, İSTİKBAL’İN 853’ÜNCÜ MAĞAZAYI AÇTIK

Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstiklal’in Türkiye genelinde 853’üncü, Bellona’nın da 752’inci mağazasını Görükle’de açtıklarını söyledi. Boydak, şunları kaydetti: "İstikbal ve Bellona sektörün öncü markasıdır. Hemen hemen her ilinde belli ölçüye ulaşmış, her ilçesinde bulunan sektörümüzün güzide markalarıdır. İstikbal markası 57 yıllık mazisiyle herkese hitap eden, Bellona markamız daha neşeli daha cıvıl cıvıl, daha genç, daha tasarım kokan ürünleri barındırıyor. Önümüzdeki zamanlarda Bursa’daki tüketicilere daha iyi hizmet vermek bahanesiyle buraları açmış olacağız. Bizim faaliyetlerimizin mobilya bölümü olarak sadece Bursa ve Türkiye ile sınırlı değil. Yurt dışında çok ciddi açılımlarımız var. Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turqualıty Destek Programı kapsamında devletimizin desteklediği iki markamız da dünya markası olma noktasında ilerliyor. Geçtiğimiz hafta Belçika’da mağaza açtık. Fransa’da, İsviçre, Zürih’te mağaza açmıştık. Dünya genelindeki mağazalarımızı da artırıyoruz.Y urt dışında 300 civarında mağazamız var. Dünya genelinde 5 bin noktada satıldığını net olarak söyleyebiliriz. Birçok dünya markasına da hizmet etmek suretiyle hem grubumuza hem ülkemize katma değer oluşturmak, istihdam oluşturmak için gayret sarf ediyoruz."

14 BİN ÇALIŞANIMIZIN 9 BİNİ MOBİLYA BÖLÜMÜNDE MESAİ YAPIYOR

Grupta 14 bin kişinin istihdam edildiğini anlatan Memduh Boydak, "Bu rakamın değişik sektörlerde dağılımı var ama mobilya sektöründe 9 bin kişi çalışıyor. Gerçekten ciddi rakam. Her ne kadar teknolojiye önem de versek, en son teknolojiyi de kullansak el emeği, göz nuru isteyen bir sektör; mobilya sektörü. Allah var yani, bu işi güzel yapıyoruz. Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da üretim yapıyoruz. Dört yıl önce Avrupalı bir firmadan Rusya’daki tesisi satın aldık, oraya 35 milyon Euro’luk yatırım yaptık. Irak’ta tesisimiz var, ABD’de pazarlama çalışmalarımız sürüyor. Avrupa ve Almanya’da lojistik merkezlerimizle ürün desteği ve pazarla desteği sunmaktayız. Uluslararası şirket olma yolunda ilerliyoruz. Güzide şirketleri dünya şirketleri olma yolunda ilerleyen şirketler gibi bir ucundan başladık, başka ülkelere de bu deneyimimi ülkemiz adına kazandırma yolunda gayretlerimiz olacak." dedi.

BU SENE YÜZDE 9 BÜYÜYORUZ

2014 yılını yüzde 9’luk büyümeyle hedeflediklerini dile getiren Memduh Boydak, "Grubun cirosunun 7,2 milyar lira olarak seneyi bitirmeyi hedefliyoruz. Tabii ki; bankacılık hariç. Bizim üretim şirketlerinden oluşturduğumuz cirolardır bunlar. Küçük bir talihsizlik yaşadık. Bölge coğrafyasında yapılandığımız yerlerde sıkıntı oldu, siyasi gerilimlerden dolayı yapılanmamız ziyan oldu ama telafi etme gayretindeyiz. Irak, İran, Suriye’de sıkıntılarımız oldu. Libya’da kısmen sıkıntı oldu ama ihracatımızın çok önemli bölümü değil, ama telafi etme yolunda gayret ediyoruz. Boydak Grubu olarak bilinenin aksine ihracatımızın büyük bölümünü Avrupa Birliği ülkelerine ve ABD’ye yapıyoruz. Kısmen etkileşim oldu, yakın coğrafyada olduğu için sıkıntı oldu. Önümüzdeki yıllarda da telafi noktasında gayretlerimiz sürecek." diye konuştu.

Grup olarak sene sonunda 750 ile 600 milyon dolar arasında bir ihracat rakamını yakalayacaklarını belirten Memduh Boydak, şöyle devam etti: "İhracatımız 570 ile 600 milyon dolar civarında hedefliyoruz. Önümüzde iki aylık dönem var. Bunun 150 milyon doların üzerindeki bölümünü mobilya ürünleri oluşturuyor. Daha fazla mobilya ihraç etme şansımız var; ama kaba ürünler olması, biraz navlun ağırlıklı ürün olması münasebetiyle her ne kadar demontede yapacak olsak, zaman zaman zorlandığımız oluyor. Bunları çözmek noktasında hem tasarım anlamında hem yerinde üretim anlamında gayretlerimiz devam ediyor."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri