Melikşahlı Öğrenciler Girişimcilerle Buluştu

Melikşah Üniversitesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla, öğrencilerin girişimciliğe özendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Sertifika Programı’nda(Start Up) öğrencilerin Girişimciliğin ve İş...

Melikşah Üniversitesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla, öğrencilerin girişimciliğe özendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Sertifika Programı’nda(Start Up) öğrencilerin Girişimciliğin ve İş Dünyasının ünlü simalarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu’nun davetlisi olarak Girişimcilik dersi kapsamında Fatma Uzel ve Zeynep Dağtekin öğrencilerle girişimcilikle ilgili deneyimlerini paylaşırken, Uygulamalı Girişimcilik Sertifika Programı kapsamında Melikşah Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Emirza’nın davetlisi olarak gelen İlyas Boydak da öğrencilere 'İş Modeli Üretimi' ile ilgili bilgiler verdi.

Start Up Girişimcilik Programı hakkında bilgiler veren Melikşah Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Emirza, “Güçlü sanayisi, şehir sakinlerinin ticarete yatkınlığı, STK’lar arasındaki dayanışma, dinamik genç nüfus, turizm alanında yapılan yatırımlar, yeni kurulan üniversiteleriyle Kayseri, girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için uygun şartlara sahip şehirlerden birisidir. Bu potansiyel de dikkate alınarak hazırlanan projede, öğrencilerin kendi işlerini kurmaya yönlendirilmesi ve bu alanda güçlendirilmesi amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

160 öğrencinin eğitim gördüğü programda, proje fikri beğenilen 20 öğrencinin üniversite kaynaklarıyla Start Up girişimcilik sermayelerinin karşılanması, Melikşah Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi imkânlarından yararlanması ve mentorlük hizmetleri alması sağlanacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri