Melike Kuvvet dualarla anıldı

11 Mart 2018 tarihinde İran'da düşen ve Başaran Holding'e ait özel jeti kullanan Binbaşı Pilot Melike Kuvvet'in vefatının 1.yıldönümünde Üçler Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı

11 Mart 2018 tarihinde İran'da düşen ve Başaran Holding'e ait özel jeti kullanan Binbaşı Pilot Melike Kuvvet'in vefatının 1.yıldönümünde Üçler Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Anma programına Binbaşı Melike Kuvvet’in İstanbul Özyeğin Üniversitesi Pilot Okulunda okuyan öğrencileri, Melike Kuvvet’in ablası İlknur Çelik, 20. Dönem Konya Milletvekili Abdullah Gencer ve yakınları katıldı. Melike Kuvvet’in mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Vefat yıldönümünde Konya’daki anma programına katılan Melike Kuvvet’in öğrencileri gözyaşlarına hakim olamadı. Anma programının ardından Melike Kuvvet ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren öğrencileri, “Melike hocamız çok güzel yürekli bir insandı. Bize vatan sevgisini aşılayan insandı. Bize her zaman bir kardeş gibi davrandı. Vefat ettiği zaman buna inanmak çok zor oldu. Bugün Konya’ya onu mezarı başında anmaya geldik. Biz hayatta olduğumuz sürece o bizim kalbimizin bir köşesinde hep yaşamaya devam edecektir” dedi.

BÜYÜK HAKSIZLIKLARA UĞRADI

Melike Kuvvet’in ablası İlknur Çelik ise “O benim tek kardeşimdi. Sağlığında neler yaşadığını çok iyi biliyoruz. Keşke onunla ilgili yorum yapanlar onu tanımadan bu yorumları yapmasalardı. Çok sevdiği Hava Kuvvetlerinde büyük haksızlıklara uğradı. Mekanı cennet olsun. Onun anısını ve hatırasını yaşatmak için elimizden geleceğiz. Bugün öğrencileri de onu yalnız bırakmadı. Çok sevilen ve saygı duyulan bir insandı. Huzur içerisinde uyusun. Mekanı cennet olsun şehidimizin. Ben onunla hep gurur duydum ve gurur duymaya da devam edeceğim. Melike’nin vefatının ardından ailecek zor bir yıl yaşadık. Annem için daha zor oldu. Bugün mezarı başına bile getirmedim. Buraya geldiği zaman kendini kaybediyor. İnsanlarımızın desteğiyle ayakta durduk. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

ÇOK TEMİZ VE DÜRÜST BİR İNSANDI

Şehit Binbaşı Melike Kuvvet’in komşusu 20. Dönem Konya Milletvekili Abdullah Gencer de şunları söyledi: “Melike Kuvvet benim komşumdu. Konya’ya geldiği zamanlar sohbet eder, dertleşirdik. Ordudaki FETÖ yapılanmasının ne kadar tehlikeli boyutlara geldiğini 15 Temmuz’dan sonra daha iyi anladık. Melike de FETÖ’cülerin kumpası sonucu büyük sıkıntılar yaşadı, ordudan atıldı.  İran’da meydana gelen elim bir kazada hayatını kaybetti. Biz onu şehit olarak kabul ediyoruz. Onu tanıyan herkes ve öğrencileri Melike’yi çok seviyor. Onunla ilgili çok güzel şeyler söylediler. Mekanı cennet olsun.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

Melike Kuvvet'in ablası İlknur Çelik

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri