Melih Gökçek'ten ittifaktaki "WhatsApp" krizine sert sözler

31 Mart seçimleri için tekrar ittifak yapan ve AKP ile MHP arasında arasında ortaya çıkan 'WhatsApp' krizine Melih Gökçek, sert sözlerle yüklendi.

Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimlerindeki Meclis ittifakının devam edeceğini 31 Mart yerel seçimleri için ittifak yapmayacaklarını ve İstanbul dahil her yerden aday göstereceklerini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaparak tekrar ittifak yapacaklarını açıklamıştı. Bahçeli, yerel seçimler için ittifak yapacaklarını bu kez de İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkartmayacaklarını "ön şartsız olarak AKP'yi destekleyeceklerini" partisinin Antalya'daki kampında açıkladı.

İki parti arasında yapılan ittifak sonrası tabanda sıkıntı yaşanırken bunun en son örneği Düzce'de yaşandı. AKP Düzce İl Başkanlığı Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gönül Yeşilyurt, WhatsApp uygulaması üzerinden bir grup oluşturdu ve AKP Çilimli İlçe Başkanlığı üyesi kişilerin, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden olumsuz yorumlar yapmalarını istedi. AKP Düzce İl Başkan Yardımcısı Yeşilyurt, gruba yanlışlıkla MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu'nu ekleyince durum ortaya çıktı ve Yeşilyurt'un Disiplin Kuruluna sevk edileceği belirtildi.

 

AKP ile MHP tabanında yaşanan bu "WhatsApp" krizine geçtiğimiz yıl görevinden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te dahil oldu. Gökçek, yaşanan durum ile ilgili sert ifadeler kullandı.

Melih Gökçek, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında "bu davranışı kırıyorum" diyerek "İster AK Parti'den ister MHP'den kim kişisel husumeti dolayısıyla birbiri aleyhine beyanat veriyorsa, o davaya ihanet ediyor demektir." ifadelerini kullandı.

İşte Gökçek'in o paylaşımı:

"Cumhur İttifakının ve AK Parti/MHP kardeşliğinin devamı birbirimize karşılıklı saygıya ve sevgiye endekslidir. İster AK Parti'den ister MHP'den kim kişisel husumeti dolayısıyla birbiri aleyhine beyanat veriyorsa, o davaya ihanet ediyor demektir. Bu davranışı kınıyorum"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri