Melek anneanne, 15 yıl sonra gelen mutluluğu yarım bırakmadı

Konya'da iki katlı binada çıkan yangında alevlerin arasından kızının evliliğinden 15 yıl sonra tedaviyle doğan bebeğini kurtaran, 5 torununun da dışarıya çıkmasını sağlayan Melek anneanne, bebeğin annesi ve babası yaşananları anlattı.

Konya'da iki katlı binada çıkan yangında alevlerin arasından kızının evliliğinden 15 yıl sonra tedaviyle doğan bebeğini kurtaran, 5 torununun da dışarıya çıkmasını sağlayan Melek anneanne, bebeğin annesi ve babası yaşananları anlattı. Hurda toplayarak geçimlerini sağlayan aile, mutlulukları yarım kalmadığı için seviniyor.

Yangının ardından yaşananları AA muhabirine anlatan anneanne Melek Gül (48), kızı İpek Kaya'nın 3 aylık ikizlerinden Eyüp'ün hastanede bronşit tedavisi gördüğünü söyledi.

Olay günü kızı İpek'in çocuğunu emzirmek için hastaneye gittiğini, ikizlerden Muhammet'e de kendisinin baktığını belirten Gül, kısa süreliğine aşağıya indiği sırada bir anda yangının başladığını dile getirdi.

- "Kızım zaten çocuk hasretiyle yaşıyordu"

Bebeğin bulunduğu yere çıktığında yoğun dumana maruz kaldığını anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Hemen kapıyı açmaya çabaladım. İçeri hava alsın diye pencereleri kırdım. Kapıyı güçlükle açabildim. Bebeğimizi dışarıya çıkarttım. Komşuya torunumu verdikten sonra alt kattaki torunlarımı kurtarmaya çalıştım. Zaten sürekli bağırarak, onların dışarıya çıkması için çaba göstermiştim. Herkes dışarıya çıkınca alevler iyice yükselmeye başlamıştı. Torunlarımı kurtarmak zorundaydım. Onların sağlığı benim için daha önemli. Üstelik kızım 15 yıl çocuk bekledi, çocuk hasretiyle yaşıyorlardı."

- "Bebeğimize bir şey olsa yaşayamazdım" 

Olay yerine geldiğinde telaşla bebeğini kucağına alıp ambulansa koşan baba Tarık Kaya (35) ise kendilerinin diğer bebeklerinin başındayken olaydan haberdar olduklarını ifade etti.

Taksiye nasıl bindiğini bile hatırlamadığını vurgulayan Kaya, "Çocuğumun öldüğü düşüncesi vücudumu kaplamıştı. Elim ayağım titriyordu. Çok korktum. Bir programda bize destek sözü veren eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in desteğiyle ikizlerimizi 15 yıl sonra kucağımıza alabildik. İstanbul'da tedavi gördük. Bebeğimize bir şey olsaydı yaşayamazdım" dedi.

- Bebeğinin yanında olması ona yetiyor

Yanan evlerine geldiğinde "Bebeğimi bir kez olsun göreyim" diyerek göz yaşlarını tutamayan anne İpek Kaya (35) da yangın haberini telefonda aldığında korkudan ne yapacağını bilemediğini söyledi.

Taksiye bindiğinde yolun kendisi için hiç bitmediğini belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Hemen yavrumu kurtarmak için eve girmeye çalıştım. İtfaiye yetkilileri izin vermedi. Sonradan bebeğimi annemin kurtardığını öğrendim ama bebeğimi görmeden içim rahat etmedi. Oturduğumuz yerde zaten kira ödemiyorduk. Durumumuza üzülen biri oturmamıza razı olmuştu. Şimdi gidecek yerimiz yok. Çocuğumun yardımlarla aldığımız elbiseleri bile yandı ama önemli olan onun yanımda olması."

Konya'da dün, Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi Celali Sokak'taki iki katlı evde çıkan yangında kendi canını hiçe sayan anneanne, torunlarından 3 aylık bebeği kurtarmış, 5'inin de dışarıya çıkmasını sağlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri