Meksika’da sokak ortasında yedi erkek cesedi bulundu

Meksika’da uyuşturucu kartelleri ülkeyi kan gölüne çevirdi. En son Uruapan kentinde yedi erkek cesedi sokak ortasında sandalyeye oturtulmuş şekilde bulundu.

Meksika uyuşturucu kartellerinin şiddet dolu eylemlerine sahne olmaya devam ediyor. Eski Devlet Başkanı Felipe Calderon’un 2006 yılında uyuşturucu tacirlerine savaş ilan etmesiyle doruğa çıkan şiddet nedeniyle yıllardır her gün insanların yaşamına mal oluyor.

En son dehşet haberi de Uruapan kentinden geldi. Kentte sokak ortasında yedi erkek cesedi bulundu. Cesetlerin başlarından vurularak infaz edildiği ve sokak ortasındaki sandalyelere oturtulduğu belirtildi. Cesetlerin bazılarının göğsünde de tehdit içerikli mesajların yer aldığı kaydedildi.

SkyNews haberine göre, tehdit mesajlarından birinde, “Uyarı: Bu durum tüm haydut, yankesici, tecavüzcü, haraççı ve gaspçıların başına gelecektir” ifadesi yer aldı.

70 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Öldürülen kişilerin, şehirdeki bir araba yıkayıcısında çalıştığı belirtilirken, elleri, ayakları bağlı ve başlarına çuval geçirilmiş olduğu görüldü. Kentin en işlek caddelerinden birine bırakılan kimliği bilinmeyen erkeklerin neden öldürüldüğü bilinmiyor. Cesetlerin sabaha karşı yerel saatle 05.30 sularında Pepsi şişeleme fabrikasının yakınlarında bulunduğu belirtildi.

Meksika’daki uyuşturucu şiddetinin, 2006’dan bu yana 70 bin insanın hayatına mal olduğu düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri