Mekpan Panel üretime başladı

Türkiyede en modern ve en son teknolojiyi kullanan ve geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Mekpan Panel, 3. organizedeki fabrikasında poliüretanlı sandviç panel üretimine başladı

Türkiye’de en modern ve en son teknolojiyi kullanan ve geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Mekpan Panel, 3. organizedeki fabrikasında poliüretanlı sandviç panel üretimine başladı. 

 

Türkiye’nin ulusal markası olmayı hedefleyen Mekpan Panel, 3. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında üretime start verirken, ürünlerini iç pazarın yanı sıra 25 ülkeye ihraç edecek. Mekpan Metal Panel Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Katırcı, üretime başladıklarını belirterek, “Mekpan Panel olarak Türkiye’de en modern ve en son sistem teknolojiyi kullanarak poliüretanlı sandviç panel üretimine 3. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikamızda başladık. Fabrikamız 44 bin metre kare açık alanda kurulu olup, 8 bin metre kare kapalı alanda üretim tesislerimiz bulunuyor. Poliüretanlı panel üretimimizin yanı sıra İç Anadolu’nun boyalı saç ve alüminyum işleme merkezi olarak ta hizmet vereceğiz. Bu kapsamda trapez, sinüs formlarında tek kat malzemelerin üretimini de gerçekleştireceğiz. Üretim tesislerimizde aynı zamanda her türlü aksesuar üretimini de yapacağız” dedi.

AMAÇ; TÜRKİYE’DE ULUSAL BİR MARKA OLMAK 

Mehmet Katırcı, Türkiye’de ulusal marka olma amacında olduklarını da dile getirerek,

“Mekpan Panel olarak Türkiye’nin ulusal bir markası haline gelerek üretimimizin yarısını ihraç etmek istiyoruz. Bu yıl üretim kapasitemizi 500 bin metre kare sandviç panel, 15 bin ton tek kat üretimi olarak düşünüyoruz. 2012 yılında da Mekpan Panel olarak Türkiye’nin ilk 1000 şirketi arasında yer almakla birlikte borsaya girmeyi hedefliyoruz. Konya’da kazandığımı Konya için yatırıma dönüştürme fırsatı verdiği için Allah’a(C.C.)  sonsuz dua ediyorum. Türkiye ekonomisine ve istihdamına katkı yapmaktan dolayı da mutluyum” diye konuştu.        

MÜŞTERİ İSTEKLERİNİ EN ÜST

DÜZEYDE KARŞILAYAN BİR ÜRETİM

Mekpan Metal Panel Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celalettin Hakan Katırcı da, müşteri isteklerini en üst düzeyde karşılayan bir üretim anlayışında olduklarını ifade ederek, “Geniş bir üretim yelpazesine sahip olan tesislerimizde, üretimin her aşamasında kaliteden taviz vermeden müşterilerimizin isteklerini en üst düzeyde karşılama anlayışıyla hareket edeceğiz. Ürettiğimiz çatı ve cephe panellerinin yük taşıma kapasitesi yüksek olup, kullanıldığı yerlerde diğer cephe panellerine göre çelikten yüzde 30 tasarruf sağlamaktadır. Uzun ömürlü ve hijyeniktir. Diğer cephe kaplama sistemlerine göre hem ekonomik hem de uygulaması pratiktir. Mimari estetiğe sahip bir üründür. Bundan sonra firma olarak Mekpan Panel’in kalitesini müşterilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.       

HEDEF; 25 ÜLKEYE İHRACAT

Mekpan Panel olarak iç pazarın yanı sıra 25 ülkeye ihracat gerçekleştirmek hedefinde olduklarını söyleyen Celalettin Hakan Katırcı, bu konuda şu bilgileri verdi: “Mekpan Panel olarak ürettiğimiz ürünleri iç pazarda satışının yanında yurt dışı pazarlara da yöneleceğiz.

Hedefimiz ihracata ağırlık vermektir. Bunun içinde 25 ülke belirledik. Bu ülkeler ise şöyledir; Afrika Ülkeleri, Balkan Ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri, Orta Doğu ülkeleri ve AB ülkeleridir.” 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri