'Mekansız Okuma' Konya Kültürpark'ta

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Liseler Komisyonu, 'Liseli Gençler Zamansız & Mekansız Okumalar' etkinliğini Kültürpark'ta gerçekleştirdi

Komisyona üye yaklaşık 70 genç Kültürpark merdivenlerinde kitap okudu. Etkinlik ile ilgili konuşan AGD Konya Şubesi Liseler Komisyon Başkanı Durmuş Ali Kara, "AGD Liseler Komisyonu olarak, Türkiye'mizin geleceğine yön verecek gençler olarak bir araya geldik. Anadolu Gençlik, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliktir. Biz biliyoruz ki dün Çanakkale'yi kazanan ruh, imanlı inançlı nesillerin ruhuydu. Bizler de şanlı şehitlerimizin torunları olarak Anadolu Gençlik çalışmalarıyla ayın aşk ve azimle çalışıyor ve gayret ediyoruz. Tarihimiz boyunca zor zamanlar atlattık. Çağ açtık, çağ kapattık. Yarın da yeni bir çağ açacak nesiller okuyor çevresini, geçmişini ve tarihini biliyor demek adına burada toplandık. Yeni fetihler milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil ile gelecek mutlaka. Milli ve Anadolu'nun Gençliği ile gelecek. Dün nasıl yedi düvele karşı Türk-Kürt, Arap-Arnavut demeden her renkten ve her ırktan aynı İslam davası için bir araya gelip savaşılmışsa o dönemdeki gençliğin manevi yönden eğitildiği anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

SEYİT ONBAŞI GİBİ BİSMİLLAH DİYECEĞİZ

Sözlerine, başarının Çanakkale Zaferi'nde olduğu gibi imanla geleceğini dile getirerek devam eden Kara, şöyle konuştu: "İşte biz de o gün Seyit onbaşı 250 kiloluk mermiyi Bismillah diyerek nasıl kaldırmışsa, bugün de gençlerimiz eline kitaplar alarak Bismillah diyor. Böylelikle geçmişini kaybetmeyen, geleceğine sahip çıkan bir nesil olmak istiyoruz. Yarınlarımızı inşa ediyoruz hep birlikte. Yaşanabilir bir Türkiye için, yeniden Büyük Türkiye için, yeni bir dünya için okuyor okutuyoruz. Okumayan, üretmeyen, düşünmeyen bir gençlik olmak yerine, okuyan, okutan düşünen ve üreten gençlik olmak için çaba sarf ediyoruz. Zamansız ve Mekansız Okumalar programımızla Çanakkale Savaşı'nda 15'inde gidip de dönemeyen liseli genç şehit ecdadımızı da rahmetle anıyoruz."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri