Mekadim'in Bayram Buluşmasında Birlik Beraberlik Mesajları Verildi

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi (MEKADİM) Kurban Bayramı dolayısıyla farklı kültürleri bir araya getirdi. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği programda konuklara kavurma, pilav ve tatlı ikram edildi. Bayram buluşmasına,...

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi (MEKADİM) Kurban Bayramı dolayısıyla farklı kültürleri bir araya getirdi. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği programda konuklara kavurma, pilav ve tatlı ikram edildi.

Bayram buluşmasına, Latin-Katolik Kilisesi’nin rahibi Pawel Szymala, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi ÇoşkunTeymur ve Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Yazırlıoğlu , Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Kalp Gözüyle Görenler Derneği Başkanı Ahmet Remzi İnan, Mersin Görme Engelliler Derneği Başkanı Abuzer Öner, Alevi Dernekleri Temsilcileri ve birçok Sivil Toplum Kuruluşundan misafirler katıldı.

MEKADİM Başkanvekili Dr. Hasan Sarı yaptığı konuşmada, bayram gününde Mersin’in bütün kitleleri ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İnancı, kültürü ne olursa olsun, aynı topraklarda yaşayan insanların birbirlerinin bayramlarında severek güzel günlerinde beraber olduklarını ifade eden Sarı, "Bizim davetimizi kırmayıp buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Dünyanın 160 ülkesinde inanışı ne olursa olsun, kimi zaman Hristiyan, kimi zaman Yahudi, kimi zaman Putperest, kimi zaman Mecusi ya da din diyaneti Müslüman adına ne derseniz deyin, bu insanlar dünyanın 160 ülkesinde nerede insan varsa oraya gittiler. Tek amaçları bayramlaşmak ve kurban etlerini paylaşmak olan bu insanların yaptıklarının küçük bir örneğini biz burada yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"MEKADİM BİZİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADI"

Latin-Katolik rahibi Pawel Szymala Mersin’e geldikleri günden bu yana MEKADİM'in kendilerini yalnız bırakmadığını kaydetti.

Mersin’i MEKADİM ile tanıdıklarını anlatan Szymala, "MEKADİM'in bütün çalışmalarında yanlarına olacağıma söz veriyorum. Böyle anlamlı ve mutlu bir günde sizlerle beraber olmak benim için çok mutluluk vericidir. Başta MEKADİM olmak üzere burada bulunan bütün kardeşlerimin Kurban Bayramını kutluyorum. Kardeşlik ve dayanışma içerisinde geçen bu günleri her zaman yaşamak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

    Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur ise "Bizler de burada bu toplumun bir parçası olarak ibadetlerimiz konusunda herhangi bir sıkıntı çekmiyoruz. Bayram buluşmalarını çok önemsiyorum ama MEKADİM'in bayram buluşması benim için her zaman ayrı bir noktadadır. Her yıl olduğu gibi bu yılda bizlere kurban eti ikram ettiler. Her zaman yanımızda oldukları için

hepsine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

    "BAYRAM İŞTE ŞİMDİ BAYRAM OLDU"

    Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam ise bayramların MEKADİM'in faaliyetleri ile daha güzel olduğunu anlatarak dernek sayesinde birlik beraberlik duygularının geliştiğini söyledi.

    Konuşmalardan sonra misafirlere çay ve tatlı ikram edildi. Salondan ayrılırken bütün misafirlere gül hediye edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri