Mehmet Yavuzhan Çağlayan: Çılgın Değil, Us’(akıl)lu Proje- Kalkınan Anadolu Projesi

Siyasi Partilerin Karatay İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı. 

BBP Karatay İlçe Başkanı Mehmet Yavuzhan Çağlayan 

Çılgın Değil, Us’(akıl)lu Proje- Kalkınan Anadolu Projesi

 Karataylı çiftçilerimiz , Konya-Adana karayolunu geçtiğimiz ay trafiğe kapatarak bir eylem yaptılar. Traktörlerini yola indiren, Hayıroğlu, Ovakavağı, İsmil, Sakyatan Karakaya, Göçü ve Yarma Mahallesi çiftçileri başta olmak üzere Karatay’a bağlı 18 köyden çiftçimiz yağışlarda yaşanan sıkıntılar, sulama konusundaki kriz sebebiyle 40-50 bin dekar alanın sulanamadığını ifade ettiler. Bunun büyük bir verim kaybı yaşattığı ve yaşatacağı açıktı. Nitekim çiftçilerimizin isyanı haklı bir isyan olup Ziraat Odaları ve tarım kuruluşları da bu kötü haberi doğrulamaktalar.  

Büyük Birlik Partisi olarak çiftçilerimizin tüm sıkıntılarında yanlarında olmaya özen gösteriyoruz ve sıkıntılarını gerek yazılı olarak duyurarak gerekse ilerleyen saha çalışmalarımızda çiftçilerimizden edindiğimiz sıkıntıları gerekli mercilere ulaştırmakta dakika geciktirmemeye özen gösteriyoruz. Çünkü çiftçi ve köylü bizim nezdimizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de deyişiyle bu Aziz Milletin efendisidir.

Köylü kalkınırsa , Türkiye kalkınacak ; çiftçi kazanırsa Türk Milleti kazanacaktır. Resim bu kadar açık ve duruyken halen tabloya yapılan yanlış müdahaleler bizi anlaşılmaz ve geri dönülmez noktalara sürmeye devam ediyor.

Günümüzde bütün dünyada tarımsal ve hayvansal üretim azalmış, tarımsal ve hayvansal gıda sıkıntısı baş göstermekte iken Türkiye'nin yeniden tarıma ve hayvancılığa yönelmesi ciddi bir avantaj ve imkân oluşturacaktır. Tarım ile birlikte hayvancılık da gelişecek ve köylünün yüzü gülecektir. Tarımsal ve hayvansal endüstri gelişecek, tarım ürünlerini ihraç eden bir Türkiye doğacaktır.

Konya’nın Türkiye’nin tarım ekonomisindeki pasta payı had safhadadır. Hal böyle iken çiftçilerimizin üzülmesi Konya’nın üzülmesi demektir. Yukarıdaki köylü milletin efendisidir sözünü köylü , Konya’nın vatandaşının, sanayicisinin, tüketicisinin lokomotifidir olarak güncellememiz pek mümkündür. İşte bu noktada siz değerli okuyuculara Konya adına da geliştirebilecek ve Konyayı da ilerleyen dönemlerde kapsayabilecek olan bir YERLİ VE MİLLİ , yüzde yüz BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ ürünü olan bir projeden bahsetmek ve yeniden hatırlatmak istiyorum.

-KALKINAN ANADOLU PROJESİ-

Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde, iklimin getirdiği avantaj dolayısıyla zengin su kaynakları mevcuttur. Kalkınan Anadolu Projesi, özet olarak işte bu suyu Anadolu'nun zirvesinden, Anadolu'nun merkezine yani İç ve Orta Anadolumuzda toprağı su ile buluşturup, Anadolu'yu bereket ve zenginliğe kavuşturma projesidir.

Projenin kanal ve tünel inşaat maliyeti ile barajların yapımı ve istimlâk maliyeti de eklenince projenin ana maliyeti 12 ile 15 Milyar Dolar arasında olacak ve  toplam yıllık getirisi 2,2 Milyar Dolar tarımsal üretimden gelen gelir, yıllık 2 Milyar Dolar enerjiden elde edilecek gelir ve yıllık 1,3 Milyar Dolar da turizmden kazanılacak gelir olmak üzere yıllık toplam 5,5 Milyar Dolar gelir elde edilmesi beklenmektedir.

Bu projenin şimdilik güzergahı şöyledir;

Erzurum'un Dumlu Dağı'ndan doğan Karasu Çayı (Batı Fırat) üzerinde Karasu Barajı yapılacak buradan mevcut Tercan Barajı'na sular toplanacak, buradan kanallar ve tüneller vasıtasıyla Kelkit Barajı'na taşıyıp oradan da kanallar aracılığıyla Çobanlı Barajı'na ulaştırarak, daha sonra Suşehri'nden tünel ve kanallar yoluyla Şerefiye Barajı'na kavuşturup, buradan da kanallarla Hafik Barajı'na getirip, yine kanallar marifetiyle Sulusaray'a ve en son olarak Sulusaray Barajı'ndan kanallar yoluyla Hirfanlı Barajı'na ulaştırma amacını taşımaktadır.

İfade ettiğimiz ve görüldüğü üzere BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ , zorlama, önceliği tartışmalı, uluslararası hukuku tartışmalı, ekolojik ve coğrafi getirisi / götürüsü tartışmalı çılgın projelerin peşine düşmez.

Büyük Birlik Partisi, büyük sermayenin çıkarlarına göre siyaset de proje de yapmaz.        

Büyük Birlik Partisi, hormonsuz, naturel, dupduru Anadolu insanlarının yerli hareketidir. Projelerini hazırlarken, bu ülkenin medeniyet değerlerinden, jeopolitiğinden ilham alır, bu ülkenin insanlarının faydasını gözetir. Kalkınan Anadolu Projesi (KAP), Anadolu köylüsünün makûs talihini İç Anadolunun ve proje devamında Konya Ovasının çehresini değiştirecek projedir.

Biz siyasetimizi bu memlekete “HAYIRLI” ve “AKILLI” projeler üretmeye çalışmak üzerine kurgularken iktidarın çılgın projeleri (!)ve bu projeleri tenkit ve KURU MUHALEFETten öte gitmeyen muhalefet partilerinin  gündemi meşgul etmeleri sonucu, ülkemizin asıl sorunları sümenaltı edilmektedir.

Baraj gibi dolu olan ve sağına soluna taşarak potansiyel enerjisini tüketen ülkemizin enerjisi, bend açıldığında ve çağlayana yön verildiğinde büyük bir kinetik enerjiye dönüşecektir.

Bu bendin kontrollü açılışı , Milli Birlik ve Beraberlik mayasının özü olan Büyük Birlik Partisinin kadrolarına milletimizin vereceği destek ve teveccühten geçmektedir.

Bütün değerli okuyucularımızı saygı ile selamlarım.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri